• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Padali i Novak i Kirjos, Britanci konačno otkrili zašto! Teniseri se povređuju, sa Vimbldona tvde - Biće sigurnije!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Trava na Vimbldonu ove godine klizavija je nego ranije, a teniseri se klizaju i padaju kao nikad.

 klizanje tenisera na vimbldonu trava klizava Izvor: Tanjug/AP Photo/Profimedia

Sjajno je počeo Novak Đoković pohod na odbranu vimbldonske titule, ali jedna stvar ga je mučila na oba meča, a to je - trava!

Više nego ikad, a to je naglasio i svjetski broj jedan teniseri padaju u toku meča, klizaju se i dolazi do neprijatnih situacija. Gledali smo i Novakova proklizavanja koja su se na sreću završila njegovim ustajanjem sa osmijehom na licu, ali bilo je i ozbiljnijih situacija.

Možda će vas zanimati

Francuz Adrijan Manarino predao je meč Rodžeru Federeru jer se povrijedio nakon nezgodnog pada, mogao je loše da prođe i Nik Kijros čiji je pad djelovao veoma neprijatno, a sada su se konačno organizatori oglasili i pokušali da objasne u čemu je problem.

"Priprema travnatih terena je bila ista i rađena je po posebnim standardima kao proteklih godina. Svaki teren je provjeravan od strane supervizora, sudijske kancelarije i tima radnika koji održavaju terene, svi su bili zadovoljni uslovima i dali su dozvolu za igranje. Vremenski uslovi u prva dva dana su bili najvlažniji koje smo imali u skoro deset godina, što je zahtijevalo da krov na Centralnom terenu i Terenu 1 bude zatvoren u dužem periodu", navode na početku Britanci.

Dodali su da će vremenom trava biti adekvatnija za igru, a jedna od onih koja se namučila sa podlogom je i Serena Vilijams koja je već bila povrijeđena pa je pad dodatno doveo do predaje meča.

"Ovo je vrijeme kada je trava najzelenija, što rezultira dodatnom vlažnošću na nečem što smatramo prirodnom podlogom. Svakim novim mečom koji se odigra teren će postati sigurniji", sigurni su organizatori prestižnog grend slema.

"Tim radnika i Institut za istraživanje travnatih terena provjeravaju čvrstinu terena svakog jutra kako bi tereni imali pravi nivo vlage i kako bi se igralo u kontinuitetu. Iskusili smo do sada skoro sve kombinacije vremenskih uslova. Timovi primjenjuju posljednju tehnologiju, pripremaju se za sve vremenske promjene i reaguju na dnevnoj bazi u skladu sa uslovima. Nastavićemo da pratimo ova očitavanja i prilagođavamo plan o zaštiti trave na odgovarajući način", zaključili su Britanci.

Teniseri se sve više ljute zbog proklizavanja, Novak Đoković vidno je bio nervozan nakon jednog od mnogih padova, pogotovo jer nije potrebno da igrač napravi neki nagli pokret, već samo da malo brže potrči i već je na travi!

Pročitajte i ovo

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC