• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Emigrirao iz Ukrajine, Federer mu je idol: On sljedeći čeka Novaka i već su se sreli na Vimbldonu!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Upoznajte sljedećeg protivnika Novaka Đokovića u Engleskoj

 novak đoković protiv denisa kudle na vimbldonu Izvor: Profimedia

Odradio je Novak Đoković rutinski posao na startu Vimbldona. Bez većih problema je u uvodna dva kola savladao Džejka Drejpera i Kevina Andersona, a sada ga čekaju sve ozbiljniji izazovi.

Naredni rival u petak biće mu Denis Kudla (SAD) koji je kroz kvalifikacije došao do glavnog žrijeba, a potom je savladao Alehandra Davidoviča Fokinu (Španija) i Andreasa Sepija (Italija).

Možda će vas zanimati

Njegova životna priča je dosta zanimljiva. Naime, on je sa porodicom emigrirao iz Ukrajine u SAD kada je imao samo godinu dana. Niko od njih nije znao engleski, pa im je bilo potrebno dosta vremena da nauče novi jezik.

Tenis je počeo da trenira sa sedam godina zbog starijeg brata Nikite. Ubrzo je zavolio sport, ali je problem bila škola i prevoz. Tačnije, tereni za trening su bili predaleko od škole. Zbog toga je njegova majka Lusi morala da ga kupi ranije iz škole i da ga vozi na treninge, a on je vrijeme u kolima koristio za odmor. Zbog toga su odlučili da ga školuju kod kuće, kako bi postigli sve.

"Moji roditelji su bili strogi, ali ne nešto pretjerano. Nisam bio razmažen, tenis je bio moja želja i moj san", rekao je Kudla.

Imao je dosta uspjeha u juniorskoj karijeri, bio je treći junior svijeta u jednom momentu, a najveći uspjeh ostvario je plasmanom u finale juniorskog US opena 2010. godine.

Ipak, tu igru nije uspio da prenese u seniorsku karijeru, gdje mu je najbolji plasman bila 53. pozicija. Trenutno je 114. na svijetu što dovoljno govori o rezultatima i oscilacijama. 

Tvrda podloga mu je omiljena, a ugleda se na Rodžera Federera. To je otkrio 2012. godine pred njihov meč na Indijan Velsu koji je Švajcarac rutinski dobio (6:4, 6:1).

"On je moj idol. Ne dobijaju mnogi ljudi priliku da igraju protiv svojih idola", kazao je tada Denis.

Kada je u pitanju skor sa Đokovićem, njih dvojica su odigrala dva meča. Prvi na Vimbldonu 2019. godine, a drugi na US openu iste godine. Oba je lako dobio Srbin.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC