• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Posljednji ples" legendi srpskog vaterpola! Zlatni delfini na okupu, hoće oproštaj sa olimpijskom medaljom

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

"Činjenica da će dobar dio tima da se oprosti na Igrama utiče da budemo još homogeniji", poručuju "delfini" pred odlazak u Tokio. U Japanu žele da "napadnu" medalju, na oproštaju generacije.

 Vaterpolo-reprezentacija-Srbije-odlazi-na-Olimpijske-igre-u-Tokiju Izvor: MN PRESS

Vaterpolo reprezentacija Srbije još u četvrtak je u Beogradu, jer u popodnevnim satima kreće na dugo iščekivani put na Olimpijske igre.

Aktuelni olimpijski šampioni poletjeće u večernjim časovima za Tokio, gdje će značajan dio reprezentacije odigrati posljednji turnir sa kapicom Srbije. 

Možda će vas zanimati

Članovi ekipe koja je naciji ostvarila sve snove i osvojila sve medalje odlaze u Japan rasterećniji nego u Rio, gdje su na leđima nosili i teret svojih ogromnih očekivanja, konstantnog pritiska javnosti, kao i rezultata prethodnih generacija, kojima je uvijek nedostajalo malo ili malo više za olimpijsko zlato. Tada su sve to su iznijeli i postali neponovljivi osvajači svih medalja.

Pet godina kasnije, i dalje je tu veliki broj igrača koji su činili zlatni tim u Riju, a neki će se možda ili sigurno povući poslije Tokija. Najiskusniji su kapiten Filip Filipović, Andrija Prlainović, braća Duško i Gojko Pijetlović, Stefan Mitrović, Milan Aleksić, Branislav Mitrović... Neki su i u toku prošle sezone bili nesigurni da li će uopšte ići u Japan.

"Odužilo se čekanje, tek sam oko Nove godine riješio da igram. I sada idemo da damo sve od sebe u nikad jačoj konkurenciji. Da mi neko sada ponudi medalju prihvatio bih", rekao je centar Duško Pijetlović.

Kapiten Filip Filipović dobio je ogromno priznanje, jer će biti barjaktar Srbije na otvaranju Olimpijskih igara.

"Možda činjenica da će dobar dio tima da se oprosti na Igrama utiče da budemo još homogeniji. Idemo korak po korak, samo razmišljam o Španiji", izjavio je on.

Stefan Mitrović je govorio o onome što očekuje ekipu: "Najvažnije je da stignemo u Japan. Mučiće nas ovi svakodnevni testovi ali tako će biti svima. U svakom slučaju biće to Igre pod nevjerovatnim uslovima", poručio je on.

"DA SE VRATIMO SA MEDALJOM, NADAM SE ZLATNOM"

Izvor: MN PRESS

"Rasterećeniji smo nego pred Rio, ova ekipa je već osvajala zlatnu medalju, ali su obaveze iste. Konkurencija je kao nikad, veliki broj ekipa može da stigne do medalje", objasnio je Andrija Prlainović.

On nastupa za reprezentaciju već 15 godina i u Japanu će odigrati posljednju utakmicu za Srbiju.

"Mogu samo da se nadam da će biti dobra i da ćemo igrati za medalju. To što se opraštamo od reprezentacije predstavlja dodatni motiv. Imamo želju da se oprostimo u što boljem svjetlu i da se vratimo sa medaljom, nadam se zlatnom", rekao je Prlainović za Vaterpolo vijesti.

Srpski "gromovnik" Dušan Mandić u Riju je postizao jako bitne golove na putu ka olimpijskoj medalji. Uoči puta za Tokio on podsjeća šta je ova ekipa sve proživjela na okupu.

"Prošli smo mnogo toga zajedno, osvajali i sedma i peta mjesta i zlata. Bitno je da idemo korak po korak, jaka je konkurencija, teška je grupa i da se kroz grupu spremimo za četvrtfinale koje je uvijek najvažnija utakmica", rekao je Mandić.

"Sljedeća želja nam je da dođemo u olimpijsko selo, da prođemo sve silne testove, da ne bude nekih komplikacija u putu. Idemo prvo u Kašivazaki, tamo smo bili i pred SP u Gvanžuu, sparingovaćemo sa Crnom Gorom i uradićemo završni dio kompletnih priprema. Ne želimo da se opterećujemo i unaprijed razmišljamo o situacijama poput one koja je zadesila Miloša Vasića. Žao nam je zbog njega, desio mu se veliki peh, cijeli život je trenirao za Igre. Mi ćemo uraditi sve da poštujemo epidemiološke mjere i izbjegnemo svaku neprijatnu situaciju", poručio je Mandić, a prenio Tanjug.

Ekipa Dejana Savića takmičiće se u pakleno teškoj Grupi B, uz Australiju, Hrvatsku, Španiju, Crnu Goru i Kazahstan. Plasman u četvrtfinale izboriće četiri ekipe.

Olimpijske igre biće otvorene 23. jula.

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC