• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ovo je Novakov put ka olimpijskom zlatu: Nema Rafe i Rodžera, a najviše prete "mušterije" iz grend slem finala!

Autor Nikola Lalović

Novak Đoković ide na Olimpijske igre, ali ko će se zapravo sa njim boriti za medalju?

 novak đoković olimpijske igre Izvor: Tanjug/AP Photo/Kirsty Wigglesworth/Michel Euler/Alberto Pizzoli

Novak Đoković je rekao da! Najbolji teniser svijeta će igrati na Olimpijskim igrama u Tokiju i cijela nacija se oduševila kada je čula njegovu odluku.

Zbog ogromnih restrikcija i problema koje organizatorima OI pravi virus korona imao je Novak svoje dileme, ali je ljubav prema Srbiji i njegovim navijačima na kraju presudila.

Rešio je da nas obraduje, ali protiv koga će on zapravo igrati na Olimpijskim igrama?

NADAL, FEDERER, TIM – SVI SU AUT!

Izvor: Profimedia

Put je mnogo lakši nego što se očekivalo. Što se tiče otkaza velikih imena sve je krenulo još posle Rolan Garosa kada je Rafael Nadal javio da neće igrati na Vimbldonu i u Tokiju. Javio se nešto kasnije i Dominik Tim da otkaže učešće, a potom je krenula kiša otkaza. 

Neće biti ni Rodžera Federera, a veterani poput Roberta Bautiste Aguta, Stena Vavrinke, Benoe Pera i Rišara Gaskea su redom otkazali učešće.

Ni mlade nade nisu previše oduševljenje idejom da igraju na Olimpijskim igrama pa je tako poslije polufinala na Vimbldonu Denis Šapovalov otkazao svoje učešće, "novi Novak" kako zovu Janika Sinera takođe neće biti u Tokiju.

Nažalost nećemo vidjeti četiri srpska tenisera koliko je dozvoljeno da nastupi jer su Dušan Lajović, Filip Krajinović i Laslo Đere otkazali svoj nastup, a pošto se lista učesnika mnogo širila, došlo je i do novih problema.

Jednostavno neki teniseri kojima se otvorilo mesto nemaju pravo nastupa u Tokiju ili zato što nemaju dovoljno nastupa za Dejvis kup reprezentaciju svoje zemlje (Sebastijan Korda, Karlos Alkaraz, Aljaž Bedene, Haume Munar, Kevin Anderson) ili je kvota igrača iz te zemlje već popunjena (Salvatore Karuzo, Pedro Martinez, Janik Hafman, Korentin Mute, Marko Čekinato).

KO NAPADA NOVAKA?

Izvor: Profimedia

Novak Đoković je svakako prvo ime olimpijskog turnira, a iako su mnogi vrhunski teniseri otkazali svoj nastup kvaliteta na ovom turniru svakako ima. 

Iako je odavno van vrhunske forme mora se prvo spomenuti dvostruki olimpijski šampion Endi Marej. On ne samo da brani zlato koje je osvojio u Londonu i Riju, već je 2011. godine osvojio i turnir u Tokiju, na podlozi na kojoj se sad igra olimpijski tenis.

Od nekadašnjih osvajača ovog turnira tu je i domaći takmičar Kei Nišikori koji će zajedno sa Jišihitom Nišiokom, Juičijem Sugitom i Novaku dobro poznatim Taro Danijelom pokušati da donese radost domaćinu.

Najveći protivnici ipak su gubitnici ovogodišnjih finala grend slemova. Danil Medvedev je pao pred Novakom u finalu Australijan opena na početku godine, a sada dolazi na teren gdje mu podloga odgovara i mnogi smatraju da je on najveći Novakov rival za zlato.

Stefanos Cicipas je u ATP trci drugi iza Novaka i ove sezone je zaista pružao sjajne partije, ali se na Vimbldonu umorio i ispao vrlo brzo. Tu je i Mateo Beretini koji je pokazao da na bržim podlogama sjajno igra. Ne samo da je dogurao do finala Vimbldona nego je osvojio i Kvins.

U finalu sa Novakom se ipak vidjela razlika u kvalitetu, a treba napomenuri Italijan još uvijek nije uspio da na grend slemovima savlada nekog top 10 igrača.

Prete i sjajni Rusi Aslan Karacev koji je bljesnuo u Australiji i Andrej Rubljov koji od prošle sezone drži odličan nivo forme, a svoj prvi nastup na Olimpijskim igrama imaće i Aleksandar Zverev.

Od top 10 igrača tu su još Dijego Švarcman i Pablo Karenjo-Busta. Mlade snage nećemo previše gledati, ali tu su Alehandro Davidovič Fokina sa svojim neverovatnim forhendom, kao i mladi Lorenco Museti koji je namučio Novaka na šjaci.

Prošli put kada se tenis igrao u Tokiju finale su igrali Novak Đoković i Džon Miliman. Ne bismo imali ništa protiv da se to finale ponovi.

A ni ishod.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC