• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Misle sa je sa Novakom lako, probajte nedjelju dana"! Ivanišević o Đokoviću: Uzmite moj posao, pa da vidimo

Autor Dragan Šutvić

Novak Đoković niže uspjehe i podiže pehare, a u tome uspeva zahvaljujući odličnom timu iza sebe. Goran Ivanišević otkriva zanimljive detalje o radu sa njim

 đoković ivanišević Izvor: Profimedia

Veliko priznanje stiglo je za Gorana Ivaniševića. Biće primljen u tenisku Kuću slavnih.

Čovjek koji je na spektakularan način osvojio Vimbldon 2001. godine je veoma tražen od strane novinara. Kako zbog tog uspjeha i nagrade koja ga čeka, tako i zbog rada sa Novakom Đokovićem.

Možda će vas zanimati

Upravo je o tome pričao prije svečanog prijema.

"Moram da budem iskren, veoma je stresno. Ljudi misle da je lako raditi sa Novakom, ali nije. Daću vam moj posao na nedjelju dana. Vidjećemo poslije toga da li ćete željeti da mi vratite posao ili ne. Naravno da je velika stvar kada radite sa tako velikim sportistom, ali je u isto vrijeme veoma zahtjevno. Finale nije dovoljno, morate da pobjeđujete, računaju se samo pobjede, grend slemovi. To je veliki stres. Ipak, to sam izabrao, to volim i to me gura da budem bolji kao trener i kao osoba. Uživam u tome", priča Ivanišević.

Sve više se priča o statistici i raznim podacima. Mogao je to da čuje i Novak na vimbldonskim terenima od novinara Rišija Persada. Hrvatski stručnjak ne želi tome da pridaje značaj.

"Ne mogu da kažem da ne volim statistiku, ali je ponekad previše. Volim da uprostim stvari, smatram da je tako bolje za igrača i lakše. Teniser ima dovoljno problema na terenu, ako Novaku dam milion informacija onda može da se pogubi i to može da bude frustrirajuće."

Posebno kada je u pitanju rad sa najboljim igračem planete.

"Đoković je perfekcionista. Ono šta je bilo dobro danas, neće biti dobro sutra. Morate uvijek da nađete način da budete bolji. Statistika može da pomogne naravno, ali radim to na svoj način i tako objašnjavam i Novaku. Za sada funkcioniše dobro. Imamo odličan odnos, razumijemo jedan drugog odlično."

Kao trener je Goran radio sa mnogim dobrim igračima poput Marina Čilića, Tomaša Berdiha, Miloša Raonića.

"Lakše je kada si igrač, nego kao trener, mada na kraju ispada da ću biti bolji kao trener nego što sam bio teniser. Imao sam privilegiju da radim i da osvajam grend slemove sa nekima od njih. Prvi grend slem peharsa US Opena 2014. godine sa Čilićem je nešto što nikada neću zaboraviti. Imao sam zaista nezaboravna putovanja sa Marinom, Tomašom, Milošem i sada sa Novakom koji je vjerovatno najbolji igrač u istoriji tenisa. Naučio sam mnogo u radu sa njima", završio je Ivanišević.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC