• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Sve takmičare u Tokiju gledam kao najveću konkurenciju!" Najbolji bh. atletičar sutra putuje na Olimpijske igre!

Autor Dragan Šutvić

Jop jednom je ponovio - primarni cil je plasman u finale

 amel tuka olimpijske igre 2021 pres konferencija Izvor: MN Press/Marko Metlas

Amel Tuka, najbolji bh. atletičar, izjavio je danas, pred polazak na Olimpijske igre, da vjeruje da će tamo izvući vlastiti maksimum, te da mu je prioritetni cilj da se plasira u finale takmičenja.

"Svima nam je cilj da dođemo do finala i to je naš najteži put", rekao je Tuka na pres-konferenciji u Sarajevu dan prije odlaska u Tokio, podvukaši da će dati sve od sebe, ali i da mora biti oprezan, obzirom na "žestoku konkurenciju".

Možda će vas zanimati

Podsjetio je kako u Tokio dolaze takmičari na 800 metara sa ostvarenim normama, što samo po sebi govori o kvalitetu atletičara koji zaslužuju svaki respekt.

"Nijedna trka neće biti lagana, tako da znam da moram da budem jako oprezan i gledam sve kao najveću konkurenciju", rekao je Tuka, uz očekivanje da će, stepenicu po stepenicu, stići do finala.

Kvalifikacije ga očekuju 31. jula, polufinale je dan kasnije, dok je finale zakazano za 4. avgust.

Amelu Tuki specijalnost su trke na 800 (primarna disciplina) i 400 metara - u obje discipline drži državni rekord. Između ostalog, osvajač je srebrne medalje sa Svjetskog prvenstva 2019. i bronzane medalje sa Svjetskog prvenstva 2015.

U osvrtu na specifičnosti koje prate održavanje Olimpijskih igara u vrijeme pandemije, Tuka je naveo da će nastojati da se prilagodi svim uslovima, fokusirajući se na ono najvažnije, odnosno vlastiti nastup, kako bi na što bolji način predstavio Bosnu i Hercegovinu i opravdao očekivanja i povjerenje publike.

Pored Amela Tuke, olimpijski tim Bosne i Hercegovine čine bacač kugle Mesud Pezer, džudistkinja Larisa Cerić, tekvondoista Nedžad Husić, plivači Lana Pudar i Emir Muratović te streljačica Tatjana Đekanović, kojima će se pridružiti šest trenera u borbi za osvajanje prve olimpijske medalje za Bosnu i Hercegovinu.

(mondo.ba/agencije)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC