• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Srbija se vraća sa devet medalja? Detaljna prognoza olimpijskih medalja - Dvije će biti zlatne, jedna je Novakova!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Po prognozama, srpski sportisti će osvojiti devet medalja, ali u to nisu uračunati neki ljudi od kojih mi očekujemo odličje!

 koliko će srbija osvojiti medalja na olimpijskim igrama Izvor: MN PRESS

Ostala su još samo četiri dana do početka Olimpijskih igara u Tokiju, a srpski sportisti se već uveliko spremaju za dugo čekana nadmetanja u kojima će pokušati da se ostvare najveće uspjehe u svojim karijerama.

Srbija će imati 86 predstavnika, među kojima će najveće ime biti Novak Đoković, a srpskim takmičarim se u Tokiju predviđa devet medalja!

Možda će vas zanimati

Tačnije, ovo je prognoza agencije Asošiejted pres (AP), koja je u "najavila" ko bi mogao da osvoji koje medalje u svim sportovima i disciplinama na Olimpijskim igrama.

Po tome, Srbija će osvojiti devet medelja, od kojih će biti dva zlata, četiri srebra i tri bronze.

ZLATO - NOVAK ĐOKOVIĆ, JOVANA PREKOVIĆ

Izvor: Profimedia

Jedini srpski takmičari kojima AP predviđa osvajanje zlatne medalje su Novak Đoković u muškom singlu na teniskom turniru, kao i Jovani Preković, karatistkinji koja će se takmičiti u kategoriji do 61 kilograma.

Za Đokovića su prognoze da će u finalu pobijediti Danila Medvedeva, a da će bronzu osvojiti Stefanos Cicipas.

Karatistkinja Jovana Preković će biti prva predstavnica Srbije u svom sportu svih vremena.

SREBRO - KOŠARKAŠICE, VATERPOLISTI, BASKETAŠI, STRAHINJA STEFANOVIĆ

Izvor: Profimedia

Srebrne medalje za srpske sportiste AP očekuje od ženske košarkaške reprezentacije, muške selekcije u basketu 3x3 i muške vaterpolo reprezentacije.

Aktuelne evropske šampionke u košarci bi tako ''popravile'' bronzu iz Rija, muškarci bi u basketu stigli do medalje na premijeri 3x3, dok bismo srebro vaterpolista doživjeli pomalo tragično. Brojni dugogodišnji reprezentativci najavili su oproštaj od nacionalnog tima, a bilo bi lijepo da se to desi uz zlatnu medalju.

Takođe, srebro bi kući mogao da ponese kajakaš Strahinja Stefanović, kom AP daje velike šanse na Olimpijskim igrama u Tokiju.

BRONZA - ALEKSANDAR KUKOLJ, MATE NEMEŠ, ZORANA ARUNOVIĆ

Izvor: MN PRESS

Zorana Arunović je godinama u samom svjetskom vrhu, a ukoliko u Tokio stigne u pravoj formi, odličje neće izostati. Za nju se vjeruje da bi mogla da donese jednu od tri bronzane medalje za Srbiju, a mi smo ubijeđeni da može i bolje od toga!

Takođe, džudista Aleksandar Kukolj i rvač Mate Nemeš su velike nade srpske delegacije koja polako pristiže u Tokio. Njihovi dobri rezultati, kao i ''već viđena'' zlatna medalja Jovane Preković biće inspiracija ostalima takmičarima u borilačkim sportovima. A imamo džudiste, rvače, dvije sjajne djevojke u tekvondu... 

BEZ ODLIČJA - ODBOJKAŠICE, IVANA ŠPANOVIĆ,...

Izvor: MN PRESS

Za Srbiju bi ovo bila velika iznenađenja. Kako to da se odbojkašice, svjetske šampionke i dvostruke uzastopne osvajačice Evropskog prvenstva ne okite medaljom? Jednostavno, ne ide! Odbojkašice su naša nada i pred Tokio. Isto važi i za Ivanu Španović, koja je na zalasku karijere i želi još jednu veliku medalju.

Na posljednjih nekoliko takmičenja je pokazala sjajnu formu, uspijevala je da pobijedi najveće konkurentkinje, pa imamo pravo da se nadamo!

Tu je još nekoliko takmičara, prije svega u streljaštvu i borilačkim sportovima, koji bi mogli prijatno da nas iznenade na Olimpijskim igrama...

Pa, po našim proračunima, mogla bi Srbije i preko 10 medalja.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC