• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Novak igra antitenis, on je neljudska, pasivna sila: Napao najboljeg na svijetu pa priznao - uvijek navijam protiv njega

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Čak i kada priznaju da je Novak ipak najbolji ikada, moraju nešto da mu zamjere!

 novak đoković kritike na stil igre Izvor: Tanjug/AP Photo/Alex Brandon

Neki su se divili, neki su očajavali, neki kritikovali, a neki hvalili Novaka poslije osvojenog VImbldona. Pobjedom nad Mateom Beretinijem osvojio je svoj 20. grend slem pehar i tako se izjednačio sa najvećim rivalima Rodžerom Federerom i Rafaelom Nadalom. 

Sada smo dobili još jedan osvrt na ovaj uspjeh i to pod naslovom "Poklonite se Novaku, kralju antitenisa"!

Možda će vas zanimati

Park Mekdugal je u svom tekstu naglasio kako je Novak na Vimbldonu bio impresivan, kako je njegova mentalna snaga i fizička spremnnost apsolutno neviđena do sada u svijetu tenisa. 

"Čak i kada bi se njegova karijera završila sutra Đoković bi imao jake argumente za titulu najboljeg tenisera svih vremena. Ako ove godine osvoji US Open, a vjerovatno hoće, ne samo da će imati najveći broj osvojenih grend slemova ikada, nego će postati i prvi od Roda Lejvera koji je osvojio sva četiri turnira u jednoj godini", navodi se u tekstu. 

Mekdugal takođe naglašava da Novak protiv Nadala i Federera ima pozitivan skor, a posebno se kao podvig ističe to što je Nadala ove godine pobijedio i na pariskoj šljaci. Ipak i on priznaje da Novaka ne vole!

"Takođe je, u većini slučajeva nije voljen! Publika navija protiv njega, pogotovo kad igra protiv drugih članova velike trojke, a i ja to radim! Đoković mi je dosadan i uvijek navijam protiv njega, ma ko da je protivnik, Federer mi je omiljen, a po mojoj procjeni on je teniser sa najljepšom igrom ikada. Kada igra to izgleda kao umjetnost, agresivan je, a opet ima baletske pokrete, sa sjajnim miksom osjećaja i snage", navodi Mekdugal u tekstu. 

On pohvala nije poštedio ni Rafaela Nadala! 

"Nadal je više nego ko se bori, ali i dalje ima nečega privlačnog, čak i lijepog u njegovoj sirovoj snazi i specifičnom stilu", navodi se u tekstu. 

Sa druge strane, Novak je i pored svih uspjeha i nevjerovatnih poteza koje gledamo na svakom meču dobio samo ogromne kritike!

"Đoković sa druge strane igra nešto što podsjeća na antitenis. Iako je nedavno popravio svoj servis i voleje, ima jedan od najboljih drop šotova u igri, on je suštinski konzervativan i defanzivan teniser. Njegova igra se oslanja na konstantnost, fenomenalan ritern i nevjerovatnu mogućnost da juri loptice kojima jednostavno nije mjesto na protivničkoj strani terena. Iako može da napadne kad je potrebno on više voli da uzima poene umarajući drugog igrača. A tu je i njegova zaslužena reputacija mentalne gromade", dodaje Mekdugal. 

Dalje u tekstu novinar vrlo precizno objašnjava kako je mentalnom snagom Đoković uspio da savlada svoje protivnike na Vimbldonu i opet naglašava da je Novak najbolji kada je najpotrebnije. Ipak, to i dalje nije dovoljno da bi se priznalo da je tenis koji on igra lijep!

"Federer je zbog toga voljen, kada pobjeđuje on to radi igrajući tenis onako kako mislite da treba da se igra. Aktivno, sa stilom, hrabrošću i uz nevjeerovatne poteze. Dok Đoković igra, sa druge strane, često izgleda kao da Srbinovi protivnici pokušavaju da se popnu na Mont Everest bez kiseonika, a Đoković je u ulozi planine. te pasivne, neljudske sile koja će slomiti sve osim najsrećnijih i najhrabrijih!", navodi Mekdugal koji na kraju priznaje da je Đoković velikan, mada mu, očigledno, nije drag!

"Sve to je sjajna priča za sebe, iako se ja njoj nisam nadao", navodi Mekdugal na kraju. 

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC