• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Nedžad je bio dekoncentrisan, nije vjerovao u sebe!" Tekvondo sudija žali za olimpijskom medaljom: Svi smo se nadali...

Autor Dragan Šutvić

Belmir Berberović vjerovao je da će Nedžad Husić osvojiti prvu olimpijsku medalju za BiH

 nedžad husić tekvondo olimpijske igre belmir berberović Izvor: Promo/Tekvondo Savez BiH

Na Olimpijskim igrama u Tokiju, tekvondoista Nedžad Husić osvajanjem petog mjesta ostvario je najbolji plasman u istoriji Bosne i Hercegovine.

U kategoriji go 68 kilograma, nakon dvije pobjede nad predstavnicima Japana i Egipta, 19-godišnji član Tekvondo kluba Novi Grad iz Sarajeva došao je u priliku da se u polufinalu bori za medalju, ali je zaustavljen od Uzbekistanca Ulugbeka Rašitova, koji je na kraju osvojio zlato.

Možda će vas zanimati

Novu priliku da izbori prvo olimpijsko odličje za BiH Husić je imao u repasažnoj borbi protiv turskog predstavnika Hakana Rečbera, ali na žalost brojnih ljubitelja sporta u BiH i u tom meču je poražen.

Dugodišnji trener u Tekvondo klubu Novi Grad i međunarodni sudija Belmir Berberović u izjavi za Fenu rekao je da je tokom jučerašnjeg dana tekvondo dobio toliki medijski prostor kao nikada u istoriji ovog sporta u BiH.

"Svi su pričali o tekvondou, o Nedžadu Husiću, njegovim pobjedama. Svi smo očekivali medalju, koja nažalost nije došla u naše ruke", rekao je Berberović.

Navodi da je sama činjenica da je Husićev protivnik u polufinalu mlađi od njega i ne toliko promovisan u seniorskoj, koliko u juniorskoj konkurenciji, išla u prilog tome da svi očekuju da će bh. borac pobijediti.

"U obje borbe s Uzbekistancem i Turčinom bio je isti slijed događaja. Nakon nekoliko izgubljenih bodova u kratkom periodu, na samom početku runde, imao sam osjećaj da je Nedžad jednostavno dekoncentrisan. Niije se mogao vratiti jer je već počeo da gubi velikom razlikom. Nažalost, nije bio dovoljno koncentrisan, nije dovoljno vjerovao u sebe da to može uraditi. Smatram da je to najveći razlog što su izostale pobjede. Posebno bih se osvrnuo na posljednju borbu i suđenje u meču za bronzu. Odgovorno tvrdim da je sudija loše sudio, na štetu našeg borca", dodaje Berberović i naglašava da je činjenica da su Husićev rad i uspjesi kontinuirani iz godine u godinu.

"Već od nastupa na Evropskom prvenstvu za juniore, na kojem je osvojio bronzanu medalju, počeo je da niže odličja sa evropskih, svjetskih i balkanskih prvenstava. To su bronza sa Svjetskog juiorskog prvenstva, pa peto mjesto sa Svjetskog seniorskog prvenstva, bronza sa EP za mlađe seniore, srebro na seniorskom EP i na kraju kvalifikacije za OI u Tokiju. Sve to dovoljno govori o njegovim kontinuiranom radu i uspjehu", ističe Berberović.

Novu priliku da pokaže svoju visoku klasu Husić će imati već krajem avgusta ove godine u Talinu, u kojem će nastupiti na EP za mlađe seniore.

(mondo.ba/agencije)

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC