• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pet finala u Tokiju? Što da ne! Atletičari Srbije spremni za Olimpijske igre: Ambicije su velike, želimo medalju

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Srpska ekspedicija je spremna za Tokio. Cilj postoji, kao i velike želje. Želimo im sreću!

 Atleticari-zele-da-naprave-uspeh-na-Olimpijskim-igrama Izvor: MONDO/Uroš Arsić

Otputovali su i srpski atletičari u Tokio! Krenuli su po novu žetvu medalja na Olimpijskim igrama.

Sa aerodroma "NIkola Tesla" su danas otputovali bacači kugle Asmir Kolašinac (36) i Armin Sinančević (24) i bacačica koplja Marija Vučenović (28), dok je bacačica diska Dragana Tomašević (39) već u Japanu. Ivana Španović i njen trener Goran Obradović će otići u četvrtak ujutru.

Na konferenciji za medije je bila odlična atmosfera pred put.

"Stavi, skini, stavi, skini masku. Šalim se malo naravno. Čast mi je i zadovoljstvo da ispred ovih velikana sprske atletike kažem prvu riječ. Očekujemo da se naši atletičari dostojno reprezentuju, da daju maksimum, ako je moguće da postignu lični rekord. Što se plasmana tiče, to ne zavisi od njih samih, već i od konkurencije. Potajno se nadamo bar jednoj medalji", rekao je Obradović.

Očekivano, najviše pitanja za njega je bilo u vezi Ivane od koje se mnogo očekuje.

"Po prvi put u disciplini skok udalj će se skakati u 10 pa finale u 10.40 nijedna djevojka se nije takmičila u jutarnjim časovima. Mislim da će to biti jedan od faktora koji će odlučivati o visokom plasmanu. Ko se kako spremio, vidjećemo na borilištima."

Vjeruje u uspjeh.

"Imali smo sreću da se Dijamantska liga održava u punom formatu, brojevi su se pojavljivali, rezultati takođe. Ivana se takmičila u najjačoj konkurenciji, uspijevala je dva puta da pobijedi, takmičarski je veoma spremna i na završnim pripremama u Španiji smo izbrusili formu i mogu da kažem da je spremna da uđe u dvoboj sa svojim protivnicama", poručio je Obradović.

Marija Vučenović, koja se takmiči u bacanju koplja, jedva čeka svoj olimpijski debi.

"Moje prve Olimpijske igre, srećna sam što sam dio ovog atletskog tima i olimpijskog tima Srbije. Meni je cilj da uđem u finale, a tamo je sve moguće. Spremala sam se ne samo ove posljednje četiri godine već i više, jer ranije nisam uspjela da se kvalifikujem. Konačno sam uspjela u tome, vidjećemo, daću sve od sebe kao i na svakom takmičenju", poručila je Marija.

Marija Vučenović
Izvor: MONDO/Uroš Arsić

Armin Sinančević je pun samopouzdanja.

"Spremao sam se jako dobro, posljednja dva mjeseca sam na visokom nivou rezultata od Dijamantske lige preko drugih mitinga, gdje sam na osam od devet takmičenja bacio olimpijsku normu. Spreman idem na takmičenje. Daću sve od sebe da predstavim svoju zemlju i sebe u najboljem mogućem svjetlu. Želim u finale, pa tamo šta bude. Poštujem sve takmičare, ali se borim da budem najbolji. Ponavljam, glavni cilj je finale i onda što bolji plasman", ističe Sinančević."

Armin Sinančević
Izvor: MONDO/Uroš Arsić

Jedan od najiskusnijih srpskih predstavnika je svakako Asmir Kolašinac kome će ovo biti četvrte Igre. Bio je dio turnira u Pekingu (2008), Londonu (2012) i Rio de Žaneiru (2016. godine).

"Dok god je živ čovjek uči, kroz svo to moje bogato iskustvo sam uvijek nešto novo saznavao i primjenjivao. Bez obzira na godine i staž u atletici mislim da idem najspremniji sada na jedno takmičenje. Ohrabruju me posljednji treninzi. Očekivanja su velika. Olimpijska norma u bacanju kugle je bila izuzetno jaka, sa tim rezultatom se na većini Olimpijskih igara u istoriji osvajala medalja. Mislim da je naša disciplina nije po renkingu, već po normama. Čak 52 čovjeka imaju rezultate preko 21.10. BIće teško ući u finale. Dobro sam se spremio, očekujem da ćemo se što prije aklimatizovati i da će nam uslovi odgovarati. Želja mi je da imamo dvojicu finalista u bacanju kugle i tome se nadam", kazao je Kolašinac.

Asmir Kolašinac
Izvor: MONDO/Uroš Arsić

Na pitanje da li je moguće da Srbija ima svih pet predstavnika u finalu kaže:

"Pet finala? Zašto da ne. Svi smo maksimalno spremni. Bili smo na visokom nivou u svim disciplinama. Vrlo je moguće i treba očekivati. Nadam se i bio bi to ogroman uspjeh. Pet finala bi bilo ravno istorijskom uspjehu", zaključio je Kolašinac.

Želimo im sreću, pa da se ostvari želja od pet finala. Za početak...

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC