• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Potvrđeno - Milica Mandić završila karijeru! Za nju nije bilo drugog puta, morala je da osvoji zlato jer je sada kraj!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Trener Milice Mandić Dragan Jović je potvrdio ono što je već bilo najavljeno - Milica Mandić je zlatom u Tokiju završila karijeru!

 milica mandić završila karijeru Izvor: PrvaTV/Screenshot/MNPress

Prvo Tijana Bogdanović, a onda i Milica Mandić! Srbiji je tekvondo donio tri medalje na Olimpijskim igrama u Tokiju, a iza oba odličja stoji Dragan Jović. 

Najbolji tekvondo trener svijeta je sada istakao da je ovo veliki uspjeh za srpsi tekvondo i Srbiju, ali nam je donio i tužne vijesti. Po njegovim riječima, Milica Mandić završava karijeru!

Možda će vas zanimati

"Šta da vam kažem, svaka medalja je izuzetno velika na Olimpijskim igrama. Ne gledam ovo kao lični uspjeh, ovo je uspjeh cijelog tima. Gledamo da podvučemo crtu 8. avgusta kada se sve završi. Svaka medalja ulazi u kasicu tima Srbije i želimo da se sa OI vratimo sa što više", počeo je Jović svoje izlaganje na TV Prva.

On je istakao da je tim prezadovoljan rezultatima postignutim u prethodnom periodu, a onda je konačno progovorio i o onome što baš i nismo htjeli da čujemo. Ovo je definitivno kraj!

"Kako da nismo zadovoljni sa četiri olimpijske medalje sa tri olimpijska ciklusa, to može samo da se sanja, nama se ostvario taj san. U neku ruku smo se radovali, ali malo je bilo i tuge jer je to bio posljednji nastup naše Milice Mandić na Olimpijskim igrama. Po zlatu iz Londona ste je prepoznali i završava karijeru sa zlatom iz Tokija", otkrio je Jović. 

On je dodatno objasnio koliko je ovo veliki uspjeh. Niko nikada nije bio bolji u tekvondou od zlatne djevojke!

"Tri olimpijska ciklusa, dvije medaje, dvije zlatne. Ona je jedna od četiri osobe sa dva olimpijska zlata u našem sportu, niko nema više od toga. I u svakom smislu je dio istorije sporta", dodao je on.

Upitan je i za samo finale, pred koje nije davao nikakve savjete Milici. Samo joj je rekao - uživaj!

"Kad dođete u finalni meč tu više kalkulisanja nema, barem u našem sportu. Taktika postoji, ali poznajemo mi te takmičare i korejsku školu. Ali isto znamo i sa čim raspolažemo i koji su naši dometi. Znali smo šta možemo, gdje su prepreke i projekcija žrijeba se ostvarila. Glavni favorit je bila Engleskinja Bjanka Vokden,  ali ja sam rekao da će nju Korejanka da dobije, jer se Korejanci pripremaju za OI", dodao je on i zaključio:

"Uživaj! Ako opteretite takmičara teško da se može popraviti. Uostalom, ako je protivnik bolji pružićemo ruku i biti bolji naredni put, ali kod Milice nije bilo sljedećeg puta, pa je sada morala da uzme zlato", rekao je Jović.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC