• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kreće atletika, a Srbija sanja medalje: Ivana juri zlato, a Asmir i Armin hoće zajedno do borbe za podijum!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Srbija sanja medalju u atletici, a u Tokiju ima pravo da sanja čak i više od jednog podijuma!

 počinje atletika na olimpijskim igrama Izvor: Mondo/U. Arsić/MN Press

Konačno smo dočekali i "kraljicu sportova", atletika počinje na Olimpijskim igrama u Tokiju! Kvalifikacionim trkama na 100 metara za dame počeće atletski program OI. 

Srbija nastupa sa pet takmičara, a iako niko neće nastupiti prvog dana, nećemo dugo čekati. Veteranka Dragana Tomašević će peti put nastupiti na Olimpijskim igra već 31. avgusta između 2.30 i 4.00, zavisno od toga u kojoj bude kvalifikacionoj grupi. 

Možda će vas zanimati

Njoj su ovo pete OI, a do sada nijednom nije uspjela da prođe kvalfikacije, Za razliku od nje od Ivane Španović koju ćemo gledati 1. avgusta od 2.50 u kvalifikacijama očekujemo mnogo. Finale je zakazano dva dana kasnije i tu je "već viđena!". 

U Riju svi znamo da su joj zihernadla i broj sa leđa koštali zlata, a sada kada dolazi na svoje posljednje Olimpijske igre svi se nadamo da može da se oprosti poput Milice Mandić - zlatom!

Svoju šansu za finale vide i bacači kugle, mladi Armin Sinančević i iskusni Asmir Kolašinac. Sinančević ima sedmi rezultat na svetu ove godine, a uspio je prije dvije godine da stigne i do finala Svjetskog prvenstva. 

Nedavno je Sinančević uspeo da baci kugli i blizu granice od 22 metra (21.88), a iskusni Kolašinac je u ekskluzivnom intervjuu za MONDO pred odlazak u Tokio otkrio da bi upravo 22 metra mogla da bude magična brojka - hitac vrijedan medalje! 

Kvalifikacije u bacanju kugle kreću 3. avgusta u 13.40 i nadamo se da bis u 12 finalista mogli da vidimo dva srpska bacača!

Posljednja srpska takmičarka u atletici je Marija Vučenović, 28-godišnja bacačica koplja koja je tek nedavno dobila vizu za Tokio pošto se plasirala na OI prema plasmanu na IAAF listi. Ona takođe kreće 3. avgusta, a ako uđe u finale gledaćemo je 6. avgusta

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC