• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Srbiji izmakla senzacija na Olimpijskim igrama: Stonoteniseri bili na SET od pobjede, ali Brazil se izvukao!

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Stonoteniska reprezentacija Srbije je prvi put nastupila u timskom takmičenju Olimpijskih igara, ali nisu uspjeli da upišu trijumf u prvoj rundi.

 stoni tenis brazil pobijedio srbiju olimpijske igre tokio Izvor: Profimedia

Bilo je to ogromno iznenađenje kada se reprezentacija Srbije plasirala na Olimpijske igre u ekipnoj konkurenciji stonog tenisa, a onda je malo falilo da načini još veću senzaciju.

Brazil, šesta selekcija svijeta u ovom trenutku, poslije velikih muka uspjela je da savlada ekipu Srbije i plasira se među osam najboljih - 2:3.

Hrabro je igrala selekcija Srbije u sastavu Dimitrije Levajac, Marko Jevtović, Žolt Pete. Počelo je odlično pobjedom u dublu Jevtovića i Petea, a imala je Srbija i prednost 2:1 u pobjedama.

Ugo Kaldenaro je pobijedio Levajca 3:2 poslije velikih problema, da bi istim rezultatom potom Jevtović savladao Cuboija u trećem meču. Bili su srbi tada na pobjedu od trijumfa, a još bliže su stigli u četvrtom meču.

Kaldenaro, najbolji igrač Brazila, vodio je 2:0 protiv Petea, srpski igrač je stigao do 2:2 i tada je peti set mogao da mu donese trijumf. Ipak, Pete nije uspio, da bi na kraju u odlučujućem susretu Vitor Išiju 3:0 bez većih problema savladao Levajca.

Tako su Brazilci preokrenuli i otišli na megdan Južnoj Koreji. Velika šteta, ali ne treba zaboraviti da je i odlazak Srbije na Olimpijske igre izuzetan uspjeh kojem se malo ko nadao.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC