• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Hrvatica ostala bez medalje, pa zaplakala pred kamerama: Podbacila nakon 2 olimpijska zlata - za bronzu falio 71cm!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Hrvatska atletičarka Sandra Perković nije uspjela da se domogne odličja u bacanju diska.

 Sandra-Perkovic-ostala-bez-medalje-na-Olimpijskim-igrama-u-Tokiju-u-bacanju-diska Izvor: Tanjug/AP Photo/David J. Phillip

Sandra Perković, olimpijska šampionka iz Londona 2012. godine i Rio de Žaneira četiri godine kasnije nije uspjela da stigne do medalje. Odličje koje su Hrvati ''upisali'' i prije početka takmičenja u Tokiju nije završilo u njihovim rukama, a jedan od razloga je i kiša koja je padala u Japanu.

Tek četvrto mjesto u takmičenju u bacanju diska razočaravajući je rezultat za jednu od najboljih takmičarki na svijetu, a koliko njoj znači ovaj nastup vidjelo se po suzama. Sandra je odmah nakon finala zaplakala pred kamerama.

''Prvi hitac mi je iskliznuo, drugi je bio divljački, kod četvrtog je voda kapljala sa diska... Nije to glavni razlog, cijela ova sezona bila je prepuna izazova. Ovo nisam bila ja, biće bolje u Parizu 2024. godine'', rekla je Sandra.

Po njenoj ocjeni, daljine koje su bačene u finalu nisu bile impresivne i lako je mogla da stigne do odličja.

''Ovo su bile smiješne daljine, medalja se crtala. Kriva sam, nisam to bila ja. Željela sam 68 metara već u prvoj seriji,... Borila sam se koliko sam mogla, više sreće drugi put'', rekla je najbolja hrvatska atletičarka i zatim zaplakala u televizijskom prenosu.

Ona je takmičenje završila na četvrtoj poziciji, a bronzana medalja izmakla joj je za 71 centimetar. Pobijedila je Amerikanka Valeri Alman (68,98), drugoplasirana je bila Njemica Kristin Pudenc, a na trećoj poziciji završila je Kubanka Haime Perez.

Prethodnih dana Sandra je bila u centru pažnje jer se žalila na tretman koji imaju američki sportisti, a sada joj je baš takmičarka iz SAD ukrala olimpijsko zlato koje je čuvala devet godina.

Pogledajte izjavu hrvatske atletičarke:

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC