• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

I ovo je BiH - čojstvo je najbitnije: Radina čestitka dirnula Amela Tuku pred finale na Olimpijskim igrama u Tokiju

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Najbolji atletičar Bosne i Hercegovine boriće se u finalu Olimpijskih igara u Tokiju za prvu medalju u istoriji bh. olimpizma. U moru čestitki, posebno ga je dirnula jedna od gospođe Rade Janjušić, komšinice iz sela pored Kaknja.

 rada janjušić čestitka amel tuka, olimpijske igre Izvor: Tanjug/AP Photo/Charlie Riedel

Amel Tuka će u srijedu u 14:05 h po našem vremenu probati da osvoji prvu olimpijsku medalju u istoriji BiH u finalnoj trci na 800 metara u Tokiju.

Zbog samog plasmana u finale, dobio je sijaset čestitki i ohrabrenja pred završni nastup, ali posebno mu je srcu prirasla čestitka od gospođe Rade Janjušić, komšinice iz sela pored Kaknja.

Njen Fejsbuk post prenosimo u cjelosti.

"Vjerovali ili ne!

Nekada davno, 2000.g.roditelji mog muža vratili su se poslije završetka rata u BiH na svoje ognjiste u selo Modrinje kod Kaknja.

Kuća je bila devastirana, trebalo je sve iz početka, ali imali su predivne komšije Bošnjake. Pomagali su im godinama i čuvali sve do njihove smrti kao da su rod rođeni.

Moja kćerka je mnogo voljela baku i djeda i raspuste je provodila kod njih. Tamo je upoznala svoje nove drugare, a jedan od njih je bio i Amel Tuka.

Bili su mali i išli još u osnovnu školu. Pričala mi je kćerka kako su se igrali jednog dana, bilo ih je mnogo djece i kako je iznenada Amelu pozlilo iz čistog mira i pao je. Djeca su se prepala, uspaničili su se i uz vrisku razbježali svojim kućama, a samo je moja Maja Janjušić Gojković otrčala kod njegovih roditelja i pozvala ih u pomoć.

Bili su joj beskrajno zahvalni i dugo se taj događaj spominjao.

Amelovi roditelji su bili prve komšije svekru i svekrvi, ljubazni, vrijedni, uvijek tu da pomognu Savi i Dobrili. Amelova sestra je davala injekcije i nabavljala lijekove mojoj svekrvi, a Amel je znao zastati i popričati sa njima.

Amel i njegova sestra su završili fakultete kao najbolji studenti, a kod kuće su radili sve poslove koji se rade na selu.

Porodica za primjer.

Čestitam ovom divnom momku i želim mu još uspjeha", napisala je gospođa Rada.

Upravo je ovu čestitku izdvojio Amel Tuka i istakao da je jako ponosan zbog nje.

"Od mnogih građana Bosne i Hercegovine sam dobio pregršt čestitki za ulazak u finale i zaista riječima ne mogu opisati, koliko sam sretan i koliko mi to znači.

Jedna u nizu čestitki bila je i od mojih komšija i na nju sam jako ponosan, jer na kraju svega, jedino što je bitno je čojstvo, a mene je moja porodica odgojila da prvo budemo ljudi, a sve drugo ce doći po zaslugama.

Sretan sam što me ljudi ne prepoznaju samo po rezultatima na stazi, već i po tome kako se ophodim prema njima, a ljepšu čestitku, od ove skoro da i nisam mogao dobiti. Svojim roditeljima dugujem sve, jer su me oni odgojili da budem ovakav kakav sam danas, a svojim komšijama i svima onima, koji moju sreću dijele kao da je njihova, želim samo reći da vas volim. Iskreno i iz srca, kao što vi volite i mene.

Teta Rado, ljubite sve redom i vidimo se uskoro u našem Modrinju", napisao je Tuka na društvenim mrežama.

(mondo.ba)

Možda će vas zanimati

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Zoran

Pozdrav Amelu i Radi ali i svim divnim ljudima iz Modrinja. Zoran Secerov

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC