• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Luda trka! Trčale 2 najbrže žene ikad: Obje srušile svjetski rekord u Tokiju - Amerikanke "letjele" za pamćenje! (VIDEO)

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Amerikanka Sidni Laflin je sa samo 21 godinom oborila sopstveni svjetski rekord u trci na Olimpijskim igrama koja će ostati upisana u istorijske knjige!

 sidni meklaflin oborila svjetski rekord Izvor: twitter/@ScepanCar

Vidjeli smo u utorak nevjerovatno finale u trci na 400 metara s preponama kada su u muškoj kategoriji dvojica trkača ostvarila rezultat bolji od dotadašnjeg svjetskog rekorda.

A sada su sve to ponovile i dame - u izvanrednoj trci, Sidni Meklaflin postala je olimpijska šampionka uz novi najbolji rezultat svih vremena!

Možda će vas zanimati

Sjajna mlada američka trkačica, 21-godišnja Meklaflin, ovojila je zlatnu medalju pošto je 400 metara s preponama istrčala za 51.46 sekundi, čak 44 stotinke brže nego što je bio je bio njen prethodni svjetski rekord od 51.90.

Na drugom mjestu je završila olimpijska šampionka iz Rija Dalila Muhamed, 10 godina starija trkačica, koja je trčala 51.58 sekundi. To je takođe brže nego dosadašnji rekord, ali Amerikanki ni to joj nije bilo dovoljno da odbrani zlatnu medalju od prije pet godina.

Na trećem mjestu, do bronzane medalje, stigla je Holanđanka Femke Bol, a ona je postavila evropski rekord rezultatom 52.03 sekunde.

Evo kako je izgledala ta trka:

Meklaflin je tako postavila treći svjetski rekord u atletici na ovim Olimpijskim igrama, pošto je osim u dvije discipline na 400 metara prepone, rekord postavila i Venecuelanka Hulimar Rohas u troskoku.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC