• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kirjos uradio ono što se ne radi! Nekoliko minuta prije meča donio odluku, šokirao Mareja, a 1 pravilo je iznenadilo sve

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Nik Kirjos je po ko zna koji put pokazao nepoštovanje i iznenadio je mnoge

 nik kirjos odustao od turnira pred sami meč Izvor: Profimedia

Najavljivan je kao veliki derbi, navijači su u naprijed kupili karte da bi gledali Endija Mareja i Nika Kirjosa na turnir u u Vinston-Sejlemu.

Umjesto toga su ostali neprijatno iznenađeni. Kontroverzni Australijanac se povukao sa takmičenja nekoliko minuta prije početka meča.

Možda će vas zanimati

Kao razlog je naveo povredu koljena i to ne bi bio problem da je učinio znatno ranije i dao organizatorima šansu da se bolje spreme.

Umjesto toga je iznenadio Endija Mareja, ali i njegovog protivnika Nou Rubina. Naime, Amerikanac je do meča sa Britancem stigao kao 'laki luzer' i to je značilo da mora da igra drugi meč u kratkom vremenskom roku.

Oko pola sata prije toga je poražen u posljednjem kolu kvalifikacija od Luke Puja, što je dodatno uticalo na njega, a Marej je iskoristio sve da lagano dobije meč (6:2, 6:0):

"Nisam znao ni da li ću igrati. Prvo su mi rekli da ću igrati sa kvalifikantom, pa da neću izlaziti na teren, a onda su izvukli 'laki luzera'. Bilo je komplikovano", rekao je Marej.

Najveći problem je Endi imao da se privikne na sve.

"Nije bilo lako. Tih 45 minuta i prvih nekoliko gemova u meču. Sa trenerom napraviš taktiku o meču koji treba da igraš i onda se sve promijeni. Čuješ da treba da igraš protiv nekoga prvi put u karijeri. Uspio sam da se naviknem poslije nekoliko gemova", poručio je Marej.

Naredni rival biće mu još jedan domaći predstavnik - Frensis Tijafo. On je kao nosilac bio slobodan na startu.

Inače, poslije svega što se desilo je stiglo i tumačenje ATP pravilnika koje je dodatno iznerviralo mnoge. Naime, uprkos odustajanju Nik Kirjos će dobiti dio nagradnog fonda za plasman u prvo kolo, što znači da će Noa Rubin ostati uskraćen i bez dodatnog novca iako je on bio na terenu.

Pročitajte i ovo

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC