• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zbog korone hospitalizovan inostrani učesnik POI: Situacija u Tokiju "na nivou katastrofe", Japanci kritikuju MOK!

Autor Dragan Šutvić

Japanski savjetnik za korona virus kritikovao je predsjednika Međunarodnog olimpijskog komiteta Tomasa Baha zbog ponovne posjete Tokiju rekavši da je to u suprotnosti sa "zdravim razumom" usljed alarmantnog porasta zaraze korona virusom.

 paraolimpijske igre hospitalizovan strani učesnik zbog korona virusa Izvor: EPA/JOE TOTH for OIS HANDOUT

Inostrani učesnik Paraolimpijskih igara u Tokiju hospitalizovan je sa teškim simptomima korona virusa, što je prvi slučaj hospitalizacije nekog od učesnika POI koje su otvorene u utorak.

Za sada, međutim, nema nikakvih drugih informacija i detalja niti je poznato radi li se o sportisti ili o nekom od članova delegacija.

Možda će vas zanimati

Do sada je zabilježeno 16 slučajeva koronavirusa u Paraolimpijskom selu, pri čemu su u pitanju dvojica sportista, dok od 12. avgusta ukupan broj slučajeva povezanih s POI sada iznosi 169, uključujući devet sportista.

Iz Organizacionog odbora poručili su da će nastaviti da traže stručne savjete o pojavi novih slučajeva zaraze korona virusa u paraolimpijskom selu, ali i naglasili da nema "koncentracije" slučajeva korona virusa nakon što je otkriveno da su zaraženi pojedinci iz različitih sportova i nacija.

"Čini se da oni sa pozitivnim slučajevima dolaze iz različitih sportova i različitih zemalja. Nastavićemo pomno da pratimo situaciju i slušamo savjete stručnjaka te ćemo nastojati da medijima pružimo tačne informacije. Prema podacima koje imamo, nema koncentracije da postoji jedna država ili jedan sport", rekao je portparol Tokio 2020 Masa Takaja.

Ranije ove nedjelje, predsjednica Organizacionog odbora Tokio 2020 Seiko Hašimoto potvrdila je da će pravila biti "još stroža" nego što su bila tokom Olimpijskih igara u pokušaju da se zaštite sportisti na Paraolimpijskim igrama i izbjegne pogoršanje širenja korona virusa.

Japanski savjetnik za korona virus kritikovao je predsjednika Međunarodnog olimpijskog komiteta Tomasa Baha zbog ponovne posjete Tokiju kako bi prisustvovao svečanom otvaranju Paraolimpijskih igara, rekavši da je to u suprotnosti sa "zdravim razumom" usljed alarmantnog porasta zaraze korona virusom.

Izvor: EPA/Szilard Koszticsak

"Pitam se zašto se vratio. Trebalo je da koristi zdravi razum", rekao je Šigeru Omi, predsjednik Vladinog pododbora za odgovor na korona virus.

Od početka Olimpijskih igara 23. jula, Tokio je u više navrata postavljao rekorde u dnevnim slučajevima zaraze korona vrusom, a zdravstveni stručnjaci opisuju trenutnu situaciju na "nivou katastrofe".

Tokio je u vanrednom stanju od sredine jula, a obim mjera proširen je na druga područja Japana, dok je zdravstveni sistem glavnog grada pod pritiskom zbog sve većeg broja ozbiljnih slučajeva korona virusa.

Bah je bio na udaru japanske javnsoti i prije nego što su završile Olimpijske igre jer je snimljen u šetnji po prestižnoj tokijskoj trgovačkoj četvrti u pratnji tjelohranitelja, iako su sportisti morali da se pridržavaju strogih pravila i nije im bilo dopušteno razgledanje.

Međunarodni paraolimpijski komitet stao je u Bahovu odbranu naglasivši da njegova posjeta POI naglašava njegovu predanost paraolimpijskom pokretu, tvrdeći da odnos između dvije organizacije nikada nije bio bolji.

(mondo.ba/agencije)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC