• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Igrao je savršeno, nisam mogao mnogo! Novak bio nemoćan protiv Bruksbija , a onda otkrio kada se sve promijenilo!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Najbolji teniser svijeta morao je da pohvali svog rivala nakon velike borbe.

 Novak-Djokovic-Nisam-mogao-mnogo-protiv-Bruksbija Izvor: Eurosport printscreen

Novak Đoković je prošao u četvrtfinale US Opena pobjedom nad Džensonom Bruksbijem u četiri seta. Iako je mladi Amerikanac šokirao srpskog tenisera i "počistio" ga u prvom setu u naredna tri je Novak uspio da se povrati i da savlada mladu američku nadu. 

Odmah poslije meča je istakao da je atmosfera na meču bila sjajna, a iako je publika naravno bila na strani mladog Bruksbija, zahvalio im se na svemu.

"Električna je atmosfera, sjajna. Uživao sam, dali ste mnogo motivacije obojici igrača, da pokažemo naše najbolje. Bruksbi je mlad i talentovan igrač i rekao sam mu na mreži da je pred njim svijetla budućnost", rekao je Novak.

Prvi set je Đoković završio samo sa jednim osvojenim gemom, a ni sam nije bio zadovoljan prikazanim u tom dijelu igre.

"Nije bio sjajan start, moram da kažem. Dženson je bio motivisan i imao je jasan plan igre, bio je vrlo efikasan. Ja sam bio na zadnjoj nozi, bez ritma, sa mnogo grešaka", iskren je bio Novak. 

Ipak uspio je da preokrene meč i da se podigne već u drugom setu. Uzeo je brejk, uspio je Bruksbi da se vrati, ali kada je najbolji teniser svijeta opet uspio da oduzme servis mladom Amerikancu, više nije bilo spasa za Bruksbija.

"Momentum se promijenio sredinom drugog seta, imali smo nekoliko jako dugih gemova, izgubio sam gem, ali sam vratio brejk. Poslije toga sam uspio da čistije udaram lopte i da pronalazim dobar servis", dodao je on i na kraju istakao da je bar jedan set njegov protivnik odigrao savršeno.

"Mnogo iscrpljujućih poena i odajem mu priznanje za večerašnji nastup. Igrao je savršeno u prvom setu, nisam mogao mnogo. On je prerušavao dobro svoje drop-šotove. Talentovan je i vrlo inteligentan igrač. Amerika ima svijetlu budućnost u tenisu", završio je Novak.

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC