• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Novak oborio strašan rekord - ovo je dokaz dominacije: Đokoviću nema ravnog, a u petak stiže i Federera?!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Najbolji teniser svijeta je u još jednom aspektu najbolji u istoriji, potvrdivši svoju nevjerovatnu konstantnost tokom karijere.

 Novak-Djokovic-oborio-rekord-na-US-openu-najcesce-u-polufinalima Izvor: Profimedia

Novak Đoković se plasirao u polufinale US opena pobjedom nad Mateom Beretinijem, a poslije meča bilo je dosta priče i od strane Italijana o tome da li je Srbin najbolji teniser svih vremena.

I dok čekamo polufinalni okršaj sa Aleksanderom Zverevom koji je već zakazan, otkriven je još jedan podatak koji dokazuje koliko je Đoković zapravo dominantan u svjetskom tenisu.

Priča o "velikoj trojci" Đokovića, Rodžera Federera i Rafaela Nadala traje već godinama, a Novak sebi daje sve više argumenata u trci za najboljeg ikada.

Tako je sada "isplivao" podatak da je Đoković daleko najbolji u uspješnosti dolazaka do same završnice grend slemova, pošto je do 42. grend slem polufinala stigao na tek njegovom 66. turniru!

To znači da Đoković stiže do polufinala slemova u 63.6% slučajeva, što je više od Bjorna Borga, Federera, Kena Rouzvola, Nadala...

Đoković je postao rekorder u ovoj kategoriji pošto je po peti put u karijeri uspio da stigne do polufinala sva četiri grend slema u sezoni, a to je još uspijevao 2011, 2012, 2013. i 2015. godine.

Novak i dalje juri rekord Federera po broju ukupnih nastupa u polufinalima, Švajcarac ih ima 46, mada je odigrao 15 grend slemova više od Srbina. Stoga je Federerov procenat "tek" 56.8, a kako je Đoković krenuo, mogao bi da u narednim godinama obori Rodžerove rekorde i po broju ukupnih nastupa u polufinalima (46-42 za Švajcarca) i finalima (31-30 za Federera).

Ovaj posljednji mogao bi da sustigne već u petak ako pobijedi Zvereva i plasira se u finale...

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC