• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ja mu uzmem set ali njega to ne zanima - najbolji je svih vremena: Đoković ga razbio, on iskreno priznao i zbog čega!

Autor Dragan Šutvić

Mateo Beretini je ponovo uspio da osvoji prvi set protiv Novaka Đokovića, ali u četvrtfinalu US opena to mu ni izbliza nije bilo dovoljno.

 us open đoković beretini izjava italijana uzmem set to ga ne zanima Izvor: Profimedia/YouTube/ US Open Tennis Championships/Printscreen

Nije bilo lako Mateu Beretiniju. Uspeo je da osvoji prvi set protiv Novaka Đokovića u četvrtfinalu US opena, ali to je bilo to s njegove strane - više mu nije bilo dozvoljeno.

Đoković je podigao nivo igre na najbolji tenis koji je pokazao na US openu ove godine, slavio 3:1, a Italijan je poslije meča lijepo opisao kako je igrati protiv Srbina.

Možda će vas zanimati

Plasirao se Đoković u polufinale oborivši rekord Rodžera Federera, iako se ATP trudi da to baš i ne bude slučaj, a tamo ga čeka Aleksander Zverev koji već prijeti da zaustavi Novaka.

Međutim, Beretinijeva izjava poslije meča je odlično dočarala koliko je teško igrati protiv Đokovića.

"Osjetio sam se sjajno što sam osvojio prvi set, mislio sam da će se više umoriti. Osvojio sam set, ali njega to ne zanima. On crpi energiju iz izgubljenog seta. Isto se desilo i na Vimbldonu. Znao sam kako igra, kao što sam već rekao, on je vjerovatno najbolji svih vremena. Ne možete mnogo protiv njega da uradite kada igra tako", jasan je Beretini.

Opisao je Italijan još neke detalje.

"Poslije dva seta ostao sam bez energije kada sam igrao protiv Rafe, ali protiv Novaka nisam ostao bez energije, samo mi izgleda fali iskustvo da igram protiv njega, moram da zaradim svaki poen, ništa mi ne daje besplatno. Nije bitno da li serviram dobro ili dobro odigram, moram da se oznojim za svaki poen. Ne osjećam da sam igrao lošije kasnije nego u prvom setu. Tako je to protiv njega."

Konstatacija da je Novak najbolji svih vremena je dovela do pitanja da li misli da je Novak bolji igrač od Rodžera Federera i Rafaela Nadala.

"Ovo je uvijek nezgodno pitanje jer svako ima svoje mišljenje i tu su i statistika i ostale stvari. Znam samo da gledamo nešto što se ranije nije dešavalo. Kada pogledate brojke, vidite da on radi nešto što niko nikada nije. Mnogima je najbolji svih vremena jedan od njih i svi kažu različito. Neko još misli da su najbolji Mekinro, Agasi ili Sampras. To je lično mišljenje i to je sjajno kod ovog sporta. Za mene je na primjer Lebron bolji od Majkla Džordana, ali znam da bi me ljudi ubili da to kažem. Ali, ja nisam rođen kad je Džordan igrao i to je moje lično mišljenje. Čast je igrati sa Novakom", zaključio je Beretini.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC