• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Novak oborio Federerov rekord, ATP tvrdi da ipak nije: Rodžeru računaju i egzibicije, ali Đoković je svejedno bolji!

Autor Dragan Šutvić

Upisao je Đoković rekordnu pobjedu, međutim, način računanja je ono što je ATP promijenio i to bar donekle ide u prilog Švajcarcu.

 đoković oborio rekrod federera broj pobjeda nad top 10 igračima Izvor: Profimedia/CNN/Printscreen

Novak Đoković ne prestaje da obara svjetske rekorde, a naročito su mu omiljeni one koje je do sada držao Rodžer Federer.

Najbolji teniser svijeta plasirao se u polufinale US opena pobjedom nad Mateom Beretinijem 3:1, tako prestigavši legendarnog Švajcarca po broju pobjeda nad igračima iz društva TOP 10!

Možda će vas zanimati

Đoković je pokazao najbolju igru na turniru pobijedivši šestog nosioca Beretinija u meču u kojem je i opsovao publiku, a poslije meča je odbio da govori o jednoj temi. Ipak, to nije sve što je Novak uspio da uradi poslije meča s Beretinijem, pošto je usput stigao i da obori dosadašnji rekord Švajcarca.

Tačnije, ako pitate ATP, za to će mu biti potrebna još jedna pobjeda, pošto se Federeru računaju i pobede u egzibicionim mečevima!?

Naime, Đoković je nadmašio Federerov rekord po broju TOP10 pobjeda, stigavši do svoje 224. u karijeri i tehnički je usamljen na prvom mjestu, jer Federer ima 223 pobede. Ipak, ATP je nekako uspio da i ovog puta bude na strani Federera, pošto Švajcarcu računaju da i on ima 224 pobjede, jer je jednu upisao na "svom" Lejver kupu!

Izvor: Profimedia

Lejver kup je egzibiciono takmičenje u kojem se nadmeću evropski teniseri protiv igrača iz ostatka svijeta, a Federer je na njemu jednom prilikom upisao pobjedu nad TOP10 igračem. To je egzibiciono takmičenje koje je tada bilo i van kalendara, ali kako ga je ATP u međuvremenu uvrstio u isti, sada računaju Federeru i tu jednu pobjedu.

Iako je Lejver kup takmičenje u kojem i Švajcarac ima vlasničkog udjela i upravo zbog čije reputacije je ono dodato u kalendar (što je takođe bilo predmet sporenja među teniserima), Novak je u ovoj kategoriji svakako bolji od Federera.

Nole je u 325 mečeva protiv TOP 10 igrača ostvario 224 pobjede i 101 poraz (66.9% uspješnosti, 102 poraza ako dodamo Lejver kup), dok je Federer procentualno dosta lošiji - imao 223 ili 224 pobjede, uz čak 123 poraza je na 64.4%. Naravno, postoji i činjenica što bi Novak već u petak mogao da ostvari novu TOP10 pobjedu kada bude igrao protiv Aleksandera Zvereva.

Jedini od "velike trojke" sa manje od 100 poraza je Rafael Nadal sa 99, ali on ima i 178 pobjeda, čak 46 manje od Novaka, što je 64.26 odsto uspješnosti.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC