• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Novak prekinuo Mekinroa, nije htio da čuje to pitanje: Zabranio priču poslije pobjede - Ne želim ni da mislim o tome!

Autor Dragan Šutvić

Đoković je savladao Matea Beretinija, poslije plasmana u polufinale je o svemu bio raspoložen da priča, ali ne i jednoj temi.

 us open 2021 đoković beretini novak neće da priča o kalendarskom grend slemu Izvor: Eurosport printscreen

Novak Đoković je u polufinalu US opena i nalazi se na dva meča od osvajanja kalendarskog grend slema. Mateo Beretini jednostavno nije mogao da izađe na kraj sa neverovatnim Srbinom - 3:1 (5:7, 6:2, 6:2, 6:3).

Jeste Italijan uzeo prvi set, ali onda je Novak zaigrao na najboljem nivou od početka turnira. Ipak, Đoković kaže da ni sada neće početi da razmišlja o osvajanju četvrtog grend slema u 2021. godini!

Možda će vas zanimati

Đoković je uspio da za nešto manje od tri i po sata savlada šestog nosioca i ovogodišnjeg finalistu Vimbldona. Bilo je tokom meča i Novakovih sočnih psovki za publiku, tj. nekulturne pojedince, a poslije meča je istakao da je vrlo zadovoljan nivoom igre koji je pokazao.

"Bio je sjajan meč. Dosta energije na terenu, takođe i van njega. Mateo je izvanredan igrač, on je standardan top 10 igrač. Kad god igramo, neizvjesna je bitka. Kada sam izgubio prvi set, uspio sam da to zaboravim, da nastavim da igram dalje i da momentum dođe na moju stranu. Podigao sam igru na jedan poseban nivo i ova tri seta su moj najbolji tenis na US openu ove godine", jasan je Đoković.

Patrika Mekinroa je zanimalo kako uspijeva da tek tako zaboravi ono loše što je bilo i zaigra na najboljem nivou.

"Svi imaju svoje načine i tehnike da se smire, da ostanu u zoni i da se fokusiraju na sljedeći poen. U sportu je to jedna od najtežih stvari u sportu, Teško je doći do te zone, a lako je izaći iz nje. Morate sami da se borite u tenisu, takav je sport, i te stvari nam daju tu mentalnu snagu. Svaki put kad igram na ovom stadionu, to je nova lekcija za mene i mogućnost da napredujem."

Mekinro je konstatovao da je Đoković ponovo izgubio prvi set, a potom zaigrao sjajno.

Izvor: Profimedia

"Ne želim da izgubim prvi set! To je nešto što se dešavalo i u prethodnim mečevima, ali se to pokazalo kao dobra taktika (smijeh). Želim da počnem uvijek dobro meč, imao sam šanse u prvom setu, ali on je jedan od najboljih servera u tenis i nije slučajno da ga zovemo "malj". Morao sam da ostanem fokusiran na svaki poen."

Slijedi meč protiv Saše Zvereva.

"On je u nevjerovatnoj formi, mnogo pobjeđuje. Mislim da nije izgubio meč od Tokija i vrlo ubjedljivo je došao do polufinala. Jako dobro znam njegovu igru, imao sam set i brejk prednosti u Tokiju i on je to okrenuo. Svaki meč je neizvjestan, ovo je finiš grend slema i on je jedan od najboljih na svijetu. To je veliki izazov", svjestan je Đoković posla koji ga čeka.

Pokušao je Patrik Mekinro potom da pita Novaka o šansi da osvoji kalendarski grend slem, stigao je da kaže da su mu potrebne dvije pobjede, ali Đoković ga je odmah prekinuo.

"Samo mislim o sljedećem meču. Ne želim da mislim o tome. Mislim samo o sljedećem meču i idem korak po korak", jasno je poručio Novak Đoković.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC