• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mi smo Novakovi hejteri, evo zašto ga ne volimo! Amerikanci priznali zašto su protiv Đokovića - nazvali ga i "kreten"!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Navijači su direktno pričali o Novaku i o razlozima zbog kojih nisu na njegovoj strani.

 Zasto-publika-na-US-openu-ne-voli-Novaka-Djokovica Izvor: Profimedia

"Svidjelo se to vama ili ne, on je najveći svih vremena". Tako je glasio baner koju su navijači Novaka Đokovića okačili neposredno poslije plasmana u finale US opena.

Đoković je u polufinalu savladao Sašu Zvereva (Njemačka) poslije pet setova i u nedjelju će igrati protiv Danila Medvedeva (Rusija) za mjesto među besmrtnima.

Pobjedom bi stigao do kalendarskog grend slema, pošto je podizao pehare na Australijan openu, Vimbldonu i Rolan Garosu, ali bi u isto vrijeme prestigao dvojicu najvećih rivala Rodžera Federera i Rafaela Nadala. Trenutno sva trojica imaju po 20 grend slem titula. Zbog toga je agencija "Rojters" napisala jedan interesantan tekst pred finale. Bavili su se odnosom koji publika ima prema Srbinu i direktnim razlozima zbog kojih ga ne vole.

"Naravno da bi bilo lijepo da vas publika uvijek podržava, ali to nije stalno slučaj", podsjetili su na Novakovu izjavu poslije pobjede protiv Holgera Runea u prvom kolu.

Izvor: Profimedia

Zatim su razgovarali sa pojedinim navijačima koji su došli na posljednji grend slem sezone.

"Mi smo Đokovićevi hejteri", rekao je Brajan King koji je izjavu dao u majici i kačketu Federera koji ne igra u Njujorku.

Na to se nadovezala njegova supruga Rita King.

"Kada je teniser iznerviran, onda možete da vidite njegovo pravo lice. Kada je Novak nervozan onda se ponaša kao kreten (iskoristila je riječ 'jerk' na engleskom)", dodala je Rita.

Kao jedan od glavnih razloga za takav odnos ističu to što je Novak prekinuo "žurku" Rodžera i Rafe koji su bili dominantni prije pojave srpskog igrača.

"Mislim da su Nadal i Federer bili legende predugo. Veliki broj ljudi ne želi da Novak sruši njihove rekorde", rekla je Keli Martone.

Izvor: Profimedia

Podsjetili su na dešavanja od prošle godine, organizaciju"Adrija tura" u regionu, izjave o vakcinaciji, kao i diskvalifikaciju sa US opena kada je pogodio linijskog sudiju lopticom.

"Od svih članova velike trojke Novak je najotuđeniji. Neki ga ne vole zbog toga što je prekinuo Rodžera i Rafu, nekima se ne sviđaju njegove temparamentne reakcije, ali bih rekao da niko ne može da pređe preko njegovih izjava protiv vakcinacije", istakao je Bob Dorfman koji se bavi analizom sportskog marketinga u jednoj marketinškoj agenciji.

Izvor: Profimedia

Uporedili su i finansijski aspekt, gdje je po "Forbsu" Rodžer zaradio oko 90, a Novak 30 miliona evra van terena preko raznih reklama i slično. Poslije spominjanja negativnih su na red došle i pozitivne stvari. Poput humanitarnog rada fondacije i donacija koje su imali usred borbe protiv korone.

"Novak nije moj omiljeni igrač, ail bih voljela da pobijedi. Fantastičan je teniser i to ne možete da mu oduzmete", poručila je Pia Hivonen.

Nole je na početku karijere bio poznat po raznim imitacijama, često je znao da oduševi publiku, a baš su ga tokom US opena pitali šta bi volio da ostavi iza sebe.

"Volio bih da to neko moje zaveštanje bude da sam dobro ljudsko biće. Za mene su takve stvari mnogo bitnije od rezultata. Ali ne možete da ubijedite sve ljude da vas vole", odgovorio je Đoković.

Izvor: Profimedia

U nedjelju (22h po srednjeevropskom vremenu) ćemo saznati na čijoj strani će publika da bude. Hoće li navijati za Novakovo ispisivanje istoriije ili da Medvedev tome stane na put?

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC