• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ruko, ruko, rukomet, Borac - startuje u "Boriku": Mikićev "dječiji vrtić" dočekuje Gradačac

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Rukomet se u srijedu od 17.30 vraća u Banjaluku, gdje će biti odigrana utakmica prvog kola Premijer lige Bosne i Hercegovine između Borca m:tel i ekipe Gradačca.

 rk borac - rk gradačac, 1. kolo, najava Mirko Mikić Izvor: MONDO/Vedran Ševčuk

Zbog odgađanja prvog kola od strane Rukometnog saveza BiH, šampionat je počeo prošlog vikenda mečevima drugog kola koje su Banjalučani propustili zbog obaveza dobojske Sloge u EHF Evropskom kupu, pa će prvu zvaničnu prvenstvenu utakmicu igrati u srijedu u "Boriku" od 17.30 časova.

Protivnik izabranika Mirka Mikića je Gradačac, koji je na startu nove sezone zabilježio pobjedu protiv Sloge iz Gornjeg Vakufa/Uskoplja rezultatom 30:27.

Trener crveno-plavih je u izjavi za naš portal istakao da je zadovoljan dosadašnjim radom i napretkom tima, koji željno iščekuje početak utakmice.

"Zadovoljan sam načinom na koji smo trenirali počev od 26. jula, kao i kako smo odigrali pripremne utakmice, pa svi zajedno sa nestrpljenjem očekujemo sutrašnji meč. Sutra ćemo saznati 'neke stvari' odnosno koliko još treba da radimo što je najvažnije u ovom trenutku", rekao je Mikić.

Na pitanje kakvi su dometi podmlađenog tima Borca m:tel u novoj sezoni, Mikić nije želio da forsiranjem "visokih" ciljeva stavi dodatni teret na pleća njegovih mladih rukometaša.

"Ne trebamo mnogo stavljati imperativa pred mladu ekipu, naš je cilj da mi budemo zadovoljni. Uporno govorim da želimo mirne duše i savjesti da se pogledamo u oči u svlačionici i da budemo srećni načinom na koji smo odigrali utakmicu. Imamo nekih sitnih povreda, ali ništa što neće biti sanirano do početka meča. Bićemo svi spremni i s nestrpljenjem očekujemo utakmicu".

Mikićev "dječiji vrtić" ima dobru perspektivu, ali pred njima je i ozbiljan i naporan rad.

"Naš cilj je i da afirmišemo nekoliko 'klinaca' u Premijer ligi BiH i da ih uzdignemo na više domete. Da probamo da ih dovedemo do reprezentacije, a potom i ka nekim klubovima koji igraju ozbiljne uloge u evropskim takmičenjima", naglasio je trener Banjalučana.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC