• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Da li se može roditi novi 'dječiji vrtić' Borca m:tel? Dječaci mogu daleko!": Mirko Mikić poslije poraza od PPD Zagreba

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Mladi rukometaši Borca m:tel očekivano su poraženi od hrvatskog šampiona u dvorani "Borik" 16:36 (10:16), ali su u pojedinim momentima demonstrirali nesporan talenat.

 rk borac - rk zagreb, izjava mirko mikić Izvor: MONDO/Nebojša Šatara

Igrači koji su postali kadetski i juniorski šampioni Republike Srpske i Bosne i Hercegovine, hrabro su se suprotstavili favorizovanim rivalima iz Hrvatske i solidno držali u prvih 30 minuta, da bi potom u drugom dijelu ponestalo snage, pa je uslijedio ubjedljiv poraz od 20 razlike.

"Nama je bilo važno da vidimo dokle smo došli sa fizičkom pripremom i očigledno je da nam predstoji mnogo rada i na tom polju, a pogotovo na taktičko-tehničkom planu. Nedostaju nam jedan ili dva igrača u rosteru. Dok je bilo svježine, dobro smo se držali, međutim, kad su krenule rotacije bilo je očigledno da nam fali ozbiljnijih i iskusnijih igrača jer su ovo sve golobradi momci. Bilo je i dobrih momenata, ima i loših, ali o tome ćemo sutra razgovarati kad napravimo analizu meča", rekao je trener crveno-plavih Mirko Mikić.

Golobradi mladići su banjalučke ljubitelje rukometa podsjetili na jedan drugi "dječiji vrtić" koji je prije 30 godina, Banjalučanima osigurao drugi evropski trofej - Kup IHF. Predvođeni trenerom Velimirom Petkovićem tadašnji mladići poput Ace Kneževića, Senjanina Maglajlije, Gorana Stupara, Dragana Markovića, Andreja Golića...su se za kratko vrijeme transformisali u sjajne rukometaše "velikana iz Gospodske".

"Da ne mislim da ovi igrači nemaju talenta, ne bih im ni dao šansu. Uvjeren sam da u njima postoji potencijal koji ništa ne znači ako se ne iskristališe i ne izbrusi njihov talenat. Moraju uložiti mnogo više rada jer talenat sam po sebi ne znači ništa. On je samo jedan od preduslova. Nadam se da će ovi dječaci ostati na okupu i da ćemo imati priliku da radimo barem dvije godine jer u ovom trenutku ne mogu da kažem koji je domet ovog tima. Niti mogu pretpostaviti, ali smatram da mogu daleko", dodao je Mikić.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC