• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dominacija "crveno-plavih", Borac m:tel sezonu otvorio ubjedljivim trijumfom protiv novajlije!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Banjalučani u "Boriku" u prvom meču u novoj sezoni Premijer lige BiH deklasirali Gradačac 35:19 (17:6).

 rk borac m:tel - rk gradačac 35:19 1. kolo premijer lige bih Izvor: MONDO/Dragan Šutvić

Proteklog vikenda mečevima drugog kola startovala je nova sezona Premijer lige BiH u rukometu, a igrači Borca m:tel su odmarali zbog obaveza dobojske Sloge na međunarodnoj sceni.

Danas, u meču prvog kola, ugostili su novajliju u ligi, ekipu Gradačca, te su opravdali ulogu favorita u svom "Boriku" i zabilježili više nego ubjedljiv tirjumf 35:19.

RK BORAC M:TEL - RK GRADAČAC 35:19 (17:6)

Možda će vas zanimati

Imali su gosti 1:1 i 2:2, a onda je krenula bolja igra borčevaca.

Prva osjetnija prednost Banjalučana viđena je u 12. minutu, kada je Amar Gračić svojim drugim uzastopnim golom doveo "crveno-plave" do 7:3. Nije gostima pomogao ni tajm-aut, pa je Luka Perić donio "plus pet" dva minuta kasnije.

Izabranici Mirka Mikića ni tu nisu stali, pa su nastavili da iz minuta u minut uvećavaju prednost. Odbrana Borca m:tel, na čelu sa sigurnim golmanom Slađanom Subotićem (osam odbrana) u prvih 20-ak minuta primila je samo tri gola.

Milićević je u 21. minutu Borcu donio 11:3, uspjeli su zatim gosti da prekinu dugu seriju bez gola, da bi ponovo Milićević bio precizan i svojim petim golom povisio na 12:4.

"Plus osam" domaćin je imao i u 25. minutu, kada je Miličević realizovao sedmerac i nastavio golgeterski niz, da bi Perić u narednom napadu pogodio za 15:6.

Još jednom je zatim precizan bio Milićević, a zatim i Perić, za maksimalnih "plus 11" minut prije odlaska na odmor - 17:6, te je ovim rezultatom okončano prvo poluvrijeme.

I nastavku ista slika na terenu. Nikako Banjalučani nisu rivalu dopuštali da dođe do daha. Naprotiv, prednost je rasla do maksimalnih 17 golova u 49. minutu (30:13).

STATISTIKA

Najefikasniji igrač susreta na kraju je bio Borčev Aleksandar Milićević, strijelac deset golova, dok je Amar Gračić dodao pet. Golman Slađan Subotić imao je 12 uspješnih intervencija. U poraženom sastavu Adnan Tufekčić precizan je bio šest puta.

Pružio je Mikić šansu i mlađim igračima, a oni su mu se odužili golovima. Stefan Mitrović i Đorđe Ćelić jedini se nisu upisivali u strijelce.

Uspjeli su gosti iz Gradačca u finišu malo smanjiti zaostatak, ali nisu imali snage da učine nešto više, pa je Borac m:tel ponovo stekao velikih 16 golova prednosti i sigurnim trijumfom započeo novu sezonu u domaćem prvenstvu.

U derbiju 1. kola Gračanica je kao gost porazila Izviđač u Ljubuškom 37:34.

PREMIJER LIGA BIH - 1. KOLO:

Borac m:tel - Gradačac 35:19
Bosna (S) - Krivaja
Leotar - Sloga (D)
Sloga (GV/U) - Sloboda
Vogošća - Konjuh
Izviđač - Gračanica 34:37
Bosna (V) - Maglaj
Slobodna: Iskra

TABELA: Borac m:tel (-1) 2, Izviđač 2, Bosna (S) 2, Krivaja 2, Gračanica 2, Gradačac (+1) 2, Sloga (D) (-1) 0, Leotar (-1) 0, Sloboda (-1) 0, Vogošća (-1) 0, Bosna (V) 0, Sloga (GV/U) 0, Maglaj 0, Iskra 0, Konjuh 0.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC