• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Novi Pazar istupio iz lige poslije uvreda "Delija": Postupak protiv Crvene Zvezde zbog transparenta i skandiranja!

Autor Nemanja Majstorović

Pazarci se odlučili za radikalnu mjeru - istupaju!

 RK NOVI PAZAR ISTUPIO IZ LIGE POSLIJE UVREDA DELIJA Izvor: facebook.com/RKNoviPazar/

Poslije incidenata na utakmici rukometaša Crvene zvezde i Novog Pazara, gostujući klub donio je odluku o povlačenju iz lige.

Radio "Sto plus" javio je da se Pazarci više neće takmičiti u Arkus ligi, nakon što je i rukovodstvo takmičenja pokrenulo postupak protiv crveno-bijelih poslije neprimjerenog skandiranja i uvredljivog transparenta.

Delegat je tada prekinuo utakmicu, tražio da transparent bude uklonjen i upozorio da će isprazniti halu ako se isti ili sličan incident ponovi. Poslije toga je meč nastavljen bez novih incidenata, a nakon svega Pazarci su najavili da će istupiti.

Objava Novog Pazara na društvenim mrežama:

"Želim da napomenem ono što je jasno široj javnosti – incident koji se dogodio nema nikakve veze ni sa rukometom, a ni sa sportom. Izražavam veliko žaljenje zbog nemilog incidenta i ujedno ističem da se ARKUS liga zalaže za poštovanje nacionalnih, vjerskih i političkih različitosti, te u skladu sa tim najoštrije osuđujem svaki postupak koji je u suprotnosti sa navedenim načelima", rekao je u saopštenju direktor ARKUS lige Milorad Šolević.

Tim povodom oglasila se i Zvezda.

"Moramo da obavijestimo javnost da nije tačno da je RK Novi Pazar vrijeđan tokom 60 minuta, kako su naveli u svom saopštenju. Na našu rekaciju sporni transparent je uklonjen u kratkom roku, a na skandiranje navijača ne možemo da utičemo, kao što nijedan klub to ne može, kako na sportskim terenima u Srbiji, tako i u čitavom svetu. Mi kao klub smo učinili sve da se utakmica osigura na najvišem nivou, povećali smo broj redara i bio je povećan broj pripadnika policije. Poštovali smo sve procedure. Odgovorno tvrdimo da nijedan član RK Novi Pazar ni na jedan način nije bio ugrožen", naveli su crveno-bijeli.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC