• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Istorija: 3 srpska tima u Ligi šampiona! Crvena zvezda prošla poslije drame - vratila se u elitu (FOTO)

Autor Nemanja Majstorović

Nevjerovatna godina za srpski najtrofejniji sport! Posle olimpijskog zlata, sezona je krenula fenomenalno za domaće klubove.

 Crvena Zvezda u Ligi šampiona Srbija ima tri predstavnika Izvor: MN PRESS

Sezona 2021/22 je definitivno sezona srpskog vaterpola!

Crvena zvezda plasirala su grupnu fazu Lige šampiona pobjedom protiv italijanske Savone u dvomeču (9:8 u Italiji, 11:11 u Beogradu) i tako postala treći učesnik najjačeg takmičenja iz Srbije. Prvi put je u eliti od sezone 2018/19.

Odranije je poznato da će u eliti biti i srpski i regionalni šampion Radnički Kragujevac, kao i super-tim iz Beograda, VK Novi Beograd!

Možda će vas zanimati

Crvena zvezda je kompletirala spisak učesnika iz Srbije uspješno preskočivši trokružni kvalifikacioni sistem, poslije kojeg će igrati u Grupi B, uz Pro Reko, Hanover, Orvušegetem, Jug, Marsej, Steauu i Špandau.

Konačan rezultat večerašnje utakmice bio je Zvezda - Savona 11:11 (4:2, 2:3, 1:3, 4:3), a odluka je pala u poslednjem minutu, u kojem su Italijani poništili minus od dva gola, ali nisu uspjeli da naprave šokantan preokret.

Strijelci za Zvezdu bili su Gavril Subotić (3 gola), Veljko Tankosić (3 gola), Stefan Pješivac (2), Ivan Basara, Filip Gardašević i Bogdan Đurđić.

Sa druge strane, Novi Beograd i Radnički u Grupi A imali su garantovano mjesto i takmičiće se uz Jadran Split, Ferencvaroš, Olimpijakos, Brešu, Barselonetu i Dinamo Tbilisi.

Grupna faza počeće već sledeće nedjelje, a 26. oktobra biće odigran prvi veliki derbi - Novi Beograd protiv Radničkog iz Kragujevca.

Ta dva tima već su se sastala minulog vikenda u srpskom prvenstvu (verovatno najjačem na svetu) i slavio je tim Vladimira Vujasinovića, za koji igra niz zlatnih delfina - Dušan Mandić, Duško i Gojko Pijetlović, Nikola Jakšić, Strahinja Rašović...

Plasman crveno-bijelih zaokružio je veliku vijest, posebno kada se uzme u obzir činjenica da Srbija prošle godine nije imala nijednog učesnika u grupnoj fazi.

Istorijski uspjeh srpskog vaterpola, u kojem će važnu ulogu ponovo igrati i najtrofejniji srpski klub Partizan, koji je ušao u sezonu sa asovima poput Stefana Mitrovića, Milana Aleksića i uz najavu da će hrvatski reprezentativac Lovre Miloš takođe pojačati opet ambiciozne crno-bijele.

Biće uživanje pratiti srpski vaterpolo u narednim mesecima, a nadamo se i godinama!

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC