• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ovo je sastav Partizana za Gent - svi u ofanzivu: Stanoje najavio napad, bekovi su na posebnom zadatku!

Autor Nemanja Majstorović

Trener Partizana je dan pred utakmicu najavio ofanzivu, a poznato je i kako bi ona trebalo da izgleda.

 Stanojević najavio ofanzivu Izvor: MN PRESS

Prve dvije utakmice prošle su glatko - dvije sigurne pobjede, bez primljenog gola i bez previše muka na putu do važnih bodova. Sada slijede dva presudna susreta u borbi za prvo mjesto.

Partizan u četvrtak (21.00) dočekuje ekipu Genta u 3. kolu grupne faze Konferencijske lige, u prvom od dva uzastopna međusobna duela, u kojima će pokušati da se nametnu kao lider grupe B.

Crno-bijeli su nakon pobjeda nad Anortozisom i Florom po 2:0 izjednačeni sa belgijskim klubom po broju osvojenih bodova. Nijedan od dva tima nije primio gol do sada i u Beogradu se očekuje vrlo zanimljiva utakmica.

"Imamo odlučujuću utakmicu, jednu od odlučujućih, za prolaz i proljeće u Evropi. Igramo protiv tima koji nam je konkurent za prvu poziciju i znamo da ove dvije naredne utakmice mnogo odlučuju. Maksimalno smo spremni, zdravstveno situacija je dobra, juče smo imali testiranje i svi su zdravi", počeo je Stanojević na konferenciji za medije dan pred utakmicu.

Možda će vas zanimati

Ta vijest obradovaće navijače, koji će željeti da Partizan nastavi svoju perfektnu evropsku odiseju. Trijumf nad Gentom "odškrinuo" vrata osmine finala, pošto prva pozicija u grupi vodi u kasniju rundu nokaut faze u odnosu na drugo mjesto. Samo se još postavlja pitanje kojih 11 igrača Partizana će započeti meč protiv Genta.

"Naravno da znam sastav, imam jasnu sliku kako ćemo igrati. Igraćemo ofanzivno", ostao je Stanojević tajnovit oko konkretnih imena. Ipak, ovih 11 bi trebalo da budu u startnoj postavi:

OFANZIVNI BEKOVI ZA OFANZIVU U HUMSKOJ

Izvor: MN PRESS

Dileme oko golmana već mesecima nema, pa će Aleksandar Popović pokušati da i u trećem meču u Konferencijskoj ligi ostane nesavladan. Što se tiče defanzivne linije, na mjestima štopera je situacija ista - Siniša Saničanin i Igor Vujačić su uigran tandem koji ne treba mjenjati. Vujačića protiv Radnika nije bilo u timu poslije obaveza u dresu Crne Gore i umora, pa bi nešto odmorniji trebalo da dočeka ovaj duel.

Na pozicijama bekova bi trebalo da bude zanimljivija situacija. Stanojević nije želio da priča o imenima, ali konstatacijom da će crno-bijeli u ovaj meč ući ofanzivno, na terenu treba očekivati Marka Živkovića uz desnu i Ivana Obradovića uz levu aut-liniju. Upravo njih dvojica nisu igrali protiv Radnika, kada su na terenu bili Aleksandar Miljković i Slobodan Urošević.

Još jedan razlog za ovakav očekivani izbor je i Gentov sistem sa tri štopera i dva vrlo ofanzivna krilna beka. Živković i Obradović će praktično morati da im odgovore i pariraju, kako bi svoje direktne rivale uz aut liniju vratili unazad i zaustavili ih u namjeri da se "razmašu".

NA SREDINI OPROBAN RECEPT

Izvor: MN PRESS

Partizan će i ovoga puta igrati u sistemu 4-2-3-1, pa će tako i ovog puta važnu ulogu na sredini terena igrati Saša Zdjelar. U duelu sa Florom nije briljirao u svom stilu, ali nije ni bilo potrebe. Sada će od njega očekivanja biti velika, a trebalo bi da i ovog puta počne rame uz rame sa Milošem Jojićem. Upravo su njih dvojica najčešće činili tandem na sredini terena u evropskim utakmicama, dok bi Aleksandar Šćekić mogao da bude koristan u nastavku utakmice - kako svojom visinom, tako i defanzivnom odgovornošću.

Što se tiče centralnih poziciija, na mjestu ispred dvojice "osigurača" kao polušpic i ovoga puta biće Bibars Natho. I Stanojević je sam govorio da mu Izraelac "ne da" da ga skloni iz startne postave na najvažnijim utakmicama, što je svojom partijom u "vječitom" derbiju i potvrdio. Zato će Danilo Pantić svoju šansu morati da čeka sa klupe.

"MARKEC" KAPITEN I STRANCI KAO PREDVODNICI

Izvor: MN PRESS

Nema mnogo dilema oko tri najofanzivnije pozicije. Lazar Marković će biti na desnom krilu i sa kapitenskom trakom oko ruke, dok će sa druge strane napadati Kvinsi Menig. Holanđanin sada već dobija kontinuitet mečeva u startnoj postavi, a iako Nemanja Jović više nema korona virus, za njega je prerano da konkuriše za tim.

U meču za koji Stanojević najavljuje da će biti otvoren i napadački sa obe strane, uloga Markovića i Meniga će biti vrlo važna, kao i njihov doprinos najisturenijem napadaču. To će i ovoga puta biti Rikardo Gomeš. Fudbaler sa Zelenortskih Ostrva je bio strijelac protiv Dunajske Strede, Sočija, Santa Klare i Anortozisa, dok se protiv Flore nije "upisao". Rikardo će se nadati da će se već u četvrtak protiv Genta vratiti postizanju golova na evropskoj sceni.

Dakle, da rezimiramo kojih 11 igrača očekujemo u četvrtak uveče na terenu stadiona u Humskoj:

PARTIZAN: Popović - Živković, Vujačić, Saničanin, Obradović - Zdjelar, Jojić - Marković, Natho, Menig - Rikardo

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC