• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zvezdin trener otkrio Belgijancima mane Partizana! Bivši golman savjetuje Gent: Ako ovo urade pobijediće u Humskoj!

Autor Nemanja Majstorović

Nekadašnji golman reprezentacije Srbije Bojan Jorgačević detaljno pričao o igri Partizana.

 Bojan Jorgačević otkrio mane Partizana pred Gent u Ligi konferencija Izvor: Mondo/Stefan Stojanović

Jedan od ključnih mečeva u borbi za prvo mjesto u grupi u Ligi konferencija Partizan igra u četvrtak.

Na svom stadionu dočekuju Gent, glavnog rivala u grupnoj fazi. Uoči tog meča, očekivano, mnogi daju svoje prognoze, analize, intervjue.

Možda će vas zanimati

Među njima je bivši golman reprezentacije Srbije Bojan Jorgačević koji je četiri godine branio za Gent sa kojim je osvojio i jedan Kup. Pričao je o ekipi Aleksandra Stanojevića. 

"Nemaju poraz na posljednjih šest mečeva, kako u Superligi, tako i u Ligi konferencija. Samo su u kvalifikacijama izgubili od Santa Klare. U domaćem prvenstvu su 11 puta slavili, remizirali su samo sa najvećim rivalom Crvenom zvezdom", počeo je Jorgačević razgovor za "Nievsblad".

Krenuo je zatim u detaljnija analiza, počeo je od odbrane.

"Golman Popović je mlad i neiskusan, mada ima neke fantastične dane. Ponekad pokazuje ranjivost u nekim standardnim situacijama što može da bude prilika za Gent. Štoperi Saničanin i Miletić su odlični u duelima i veoma su opasni i u napadu."

Pogledajte i kako je izgledao posljednji meč Partizana i pobjeda protiv Radnika iz Surdulice.

Pohvalio je vezni red i napad.

"Srednji red je veoma iskusan, general je Zdjelar. Mnogo trči i stvara pritisak po cijelom terenu, ali Natho je bez sumnje zvijezda tima. Može da prelomi meč jednim potezom. Ako Gent uspije da ga neutrališe završiće 50 odsto posla. On ne voli kada je pod pritiskom, zbog toga često dobija kartone. Rikardo je najbolji napadač ekipe i zajedno sa Markovićem i Menigom čini ubitačan trio."

Zatim je govorio o slabostima tima.

"Najbolja šansa za belgijski tim su napadi po strani. Miljković nije baš stabilan faktor, defanzivno je nesiguran kada je brži protivnik na njegovoj strani. Tu je i Marković koji ne radi previše posla u defanzivi, ako uspiju da kreiraju nešto tu onda će biti opasni. Na lijevoj strani je Urošević koji često ide u napad i šalje često centaršuteve koji nisu uvijek precizni. To znači da ostavlja dosta prostora pozadi."

Istakao je šta je glavni cilj Partizana u Evropi.

"Žele da igraju evropski fudbal, nije im važno da li je to Liga Evrope ili Liga konferencija. Prvi cilj je da prezime u Evropi, to je nešto što navijači posebno žele."

Uporedio je crno i crveno-bijele sa najvećim belgijskim klubovima.

"Imaju mnogo navijača i bogatu tradiciju, možete da poredite rivalstvo sa Crvenom zvezdom kao ono između Klub Briža i Anderlehta. Ipak, Zvezda je i dalje broj jedan. Naravno, moram to da kažem jer radim u Zvezdi kao koordinator treninga golmana. Šalim se malo, naravno."

Na kraju je otkrio da će navijati za Gent u Beogradu.

"Pratim mečeve Genta i Briža. Gent je tim koji mi je dao priliku da se pokažem u evropskom fudbalu i zauvijek ću im na tome biti zahvalan. Za mene je to pitanje časti i uvijek ću ih podržavati, jer su mi dali sve. Prelazak u Briž je bio isključivo iz sportskih razloga, htio sam da igram na najvišem nivou, ali će Gent zauvijek biti u mom srcu i navijaću za njih u četvrtak protiv Partizana", zaključio je Jorgačević.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC