• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Partizan će igrati ofanzivno, znam ko počinje meč: Stanojević misli o napadačima Genta - Imamo i "plan B" ako zatreba!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Strateg crno-bijelih vjeruje u svoje pulene pred važan meč Konferencijske lige

 partizan gent konferencijska liga najava aleksandar stanojević Izvor: Youtube/FK Partizan Beograd/printscreen

Fudbaleri Partizana u četvrtak (21.00) u Humskoj igraju meč trećeg kola Konferencijske lige, možda i presudan u borbi za prvo mjesto u grupi.

Crno-bijeli poslije maksimalnog starta u prva dva meča protiv belgijskog Genta traže pobjedu pred svojim navijačima, a trener Partizana je svjestan važnosti duela.

Možda će vas zanimati

Partizan i Gentu su u prva dva kola osvojili po šest bodova i još nisu primili gol. Zbog toga Stanojević očekuje veliku borbu u Humskoj.

"Imamo jednu od odlučujućih utakmica za prolaz i proljeće u Evropi. Igramo protiv tima koji nam je konkurent za prvu poziciju i znamo da ove dvije naredne utakmice mnogo odlučuju. Maksimalno smo spremni, zdravstveno situacija je dobra, juče smo imali testiranje i svi su zdravi. I Jović je zdrav, krenuo je s treninzima. Željno iščekujemo utakmicu", počeo je Stanojević o stanju tima i očekivanju pred važan susret.

Partizanov posljednji uspjeh protiv belgijskih timova bio je izbacivanje Anderlehta u duelu za plasman u Ligu šampiona, kada je Stanojević bio trener 2010. godine. Od tada su Belgijanci imali više uspjeha protiv crno-bijelih. Stanojević se nada da će se to promijeniti.

"Nadamo se, Belgijanci imaju dobru ligu, dosta ulažu u fudbal. Imaju dobru ekipu i oni su igrali promjenljivo ove sezone. Imali su dosta povrijeđenih igrača, sada su im se skoro svi vratili i oni su u usponu forme. Biće teško, ali ne može da bude lako ako hoćete da budete prvi u grupi."

Stanojević otkriva i šta može da se očekuje od ekipe Genta, ali i odgovara na komentar Bojana Jorgačevića o manama Partizana.

"Oni su sličnih karakteristika kao Šarlroa. Visoki su, snažni, imaju dobre fizičke predispozicije. Igraju u jakom ritmu, na više načina igraju, sa toliko napadača koje imaju u rosteru. Imaju ih šest-sedam različitih, dosta su ofanzivna ekipa koja dosta rizikuje. Ne bih pričao o njihovim i našim manama, svako ima prava na svoje viđenje. Nešto su po mom mišljenju pogodili, nešto nisu. Oni su dinamična ekipa i mislim da će biti dobra utakmica sutra. A i mi ćemo izaći u ofanzivnom sastavu, ne znam koji će biti rezultat, ali sam siguran da će biti dinamična utakmica."

Izvor: Youtube/FK Partizan Beograd/printscreen

Gent preferira sistem sa tri štopera i formacije menja između 3-4-1-2 i 3-4-2-1, a Stanojević otkriva kako njegova ekipa zbog toga mora da se prilagođava.

"Tako je, igraju specifično, nekad i sa dva napadača i polušpicem i onda se oni mijenjaju gore, zavisi ko je brži i slično. Igramo kod kuće, pokušaćemo da se mi nametnemo i imamo naš stil igre, ali i želimo da anuliramo njihove bokove i njihove centralne igrače. Znamo i koje su mane tog sistema i probaćemo to da iskoristimo našim vrlinama. Imamo i B varijantu spremnu da možda i mi promijenimo sistem ako budemo imali baš nekih većih problema."

U ekipi Genta igra i srpski internacionalac Darko Lemajić, ali trener crno-bijelih nije siguran ko će početi meč u napadu gostiju.

"Pratili smo i Lemajića, vidim da su zadovoljni njim tamo. Imaju Depotra i slične igrače kao on. Imaju dosta igrača preko 1.90 cm, tako da su jako visoki. Ne znamo da li će igrati on ili Ođiđa ili neko drugi, vjerujem da ni oni, igrači, ne znaju jer ih stalno rotiraju naprijed."

Za to vrijeme, Stanojević vrlo dobro zna kako će igrati Partizan.

"Naravno da znam sastav, imam jasnu sliku kako ćemo igrati. Igraćemo ofanzivno", zakljućio je Aleksandar Stanojević.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC