• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Tri scenarija kako Novak može da bude #1 do kraja godine: Ruši najdraži rekord Samprasa, a Medvedev mu opasno prijeti!

Autor Nemanja Majstorović

Novak Đoković će pokušati da sedmi put u karijeri postane najbolji teniser godine.

 Kako Novak Đoković može da ostane prvi na ATP listi Izvor: Profimedia

Srpski teniser Novak Đoković počeo je danas 344. nedelju na vrhu ATP liste sa 11.340 bodova, pa sada bježi 1.800 bodova trenutno najvećem rivalu Danilu Medvedevu koji bi naredne sedmice mogao da ga obiđe na kratko, ali potrebno je još sačekati zvaničnu odluku ATP o "brisanju" učinka iz prethodne dvije sezone.

I da se to desi, Đoković bi se opet za nedelju dana vratio na #1, a potom mu predstoji velika borba da se do kraja sezone održi na vrhu ATP liste i tako obori još jedan rekord.

Možda će vas zanimati

Naime, Đoković je do sada šest puta u karijeri završavao godinu kao vodeći na ATP listi, a ako bi uspio i sedmi put - oborio bi rekord svog idola Pita Samprasa.

Bez obzira što je Federer (310) proveo više nedjelja od Samprasa (286) na prvom mjestu ATP liste, jedini je uz Đokovića uspjevao da i kalendarsku godinu završi kao najbolji u šest navrata, a čini se da je vrijeme da i ovaj rekord ode u ruke srpskog tenisera koji je uglavnom sve "prigrabio" sebi.

Postoje tri scenarija po kojima bi Đoković garantovano prvo mjesto na kraju godine, ujedno i pomenuti rekord, mogao da potvrdi već na sljedećem turniru na kome će učestvovati, a to je masters u Parizu.

Prvi je da Novak dođe do finala Pariza, drugi da Medvedev ne dođe do finala, a treći da Đoković stigne makar do polufinala, a da Rus u tom slučaju ne osvoji trofej.

Izvor: Profimedia

Ako se bilo koji od ova tri scenarija dogodi u Parizu, Novak će 2021. godinu završiti kao najbolji teniser svijeta.

Naravno, ako ne ispuni to od 1. do 7. novembra, preostaje mu "završni masters" u Torinu od 14. do 21. novembra, a podsjetimo da će Nole igrati i Dejvis kup od 25. novembra do 5. decembra.

Ako i sedmi put bude najbolji teniser svijeta, predstoji mu napad na 21. grend slem na Australijan openu, na kome i dalje nije siguran da će učestvovati zbog navodno obavezne vakcinacije. Sada se ipak pojavljuju informacije da će moći da igra u Melburnu, ali ako prihvati dvonedeljni karantin...

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC