• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Politički rat oko Novaka - raskol u Australiji: Srbina napao premijer, a brani ga ministar - koristite zdrav razum!

Autor Milutin Vujičić

Ko bi rekao da će se političari u Australiji svađati oko Novaka Đokovića.

 Novak-Djokovic-i-politicki-rat-oko-vakcine-i-Australijan-opena Izvor: MN PRESS, YouTube/ABC News (Australia)/Screenshot

Australijan open odražaće se od 17. do 30. januara u Melburnu, a ko će učestvovati na njemu i pod kojim uslovima - i dalje je velika misterija, ali i najveća tema u tenisu već više od mjesec dana.

Vlasti države Viktorije, u kojoj se igra grend slem turnir, traže da svi teniseri i teniserke budu potpuno vakcinisani i time uslovljavaju njihov nastup, dok su sa druge strane čelnici turnira, i australijske vlasti, popustljiviji i smatraju da je to previše rigidno, kao i da bi karantin bio dovoljna "kazna" za nevakcinisane.

Tako se Novak Đoković, ni kriv ni dužan, našao između dvije rafalne paljbe pošto se o njegovoj odluci o vakcinaciji možda i najviše spekuliše pošto ne želi da otkriva privatne podatke.

Đokoviću se ne dopada halabuka oko vakcinacije i Australijan opena i tako je već nagovijestio da nije siguran da će učestvovati na turniru na kome može do 21. grend slema, a to ne sprječava političare sa drugog kraja svijeta da ga uključe u svoje male ratove i svakodnevno uzimaju u usta.

Tako premijer Viktorije, sada već poznati Danijel Endrjuz, poručuje da nevakcinisani neće kročiti u Australiju, dok su sa druge strane australijski premijer Skot Morison i federalni ministar trgovine i turizma Den Tihan.

"Ovdje bi trebalo da koristimo zdrav razum. Ako možemo da dovedemo igrače, a posebno najbolje igrače na svijetu i oni mogu da izdrže - dvonedjeljni karantin, čini mi se da je to prijedlog zdravog razuma", izjavio je Tihan za australijske medije i tako prebacio lopticu u Endrjuzovo dvorište.

Izvor: Profimedia

Uskoro se očekuje da ATP i Teniski savez Australije izađu sa zvaničnim stavom, a do tada Đoković bar može da kaže da su dvojica moćnih političara na njegovoj strani.

"Novak Đoković je temelj Australijan opena i jedan od najboljih igrača koji je ikada igrao na ovom turniru. Bila bi šteta da ne nađemo način, posebno ako je bio spreman da odradi dvije nedelje karantina, da dođe i odbrani izvanredan rekord koji ima na Australijan openu. Nevjerovatno je važno da se vakcinišete, ali ono što treba da uradimo je da koristimo zdrav razum. Ako postoji dvonedjeljni karantin i igrači su bezbjedni, to znači da možemo da održimo turnir kako dolikuje", zaključio je svoje obraćanje Tihan.

Vidjećemo da li će njegove riječi ubijediti i Endrjuza da promeni stav, a do tada ćemo Đokovića gledati na mastersu u Parizu, završnom mastersu u Torinu i u dresu reprezentacije Srbije u okviru Dejvis kupa.

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC