• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Novače pazi se, ovaj klinac je opasan: Eksplodirao ove sezone, Španci ga porede sa Nadalom, on kaže - Igram kao Rodžer!

Autor Dragan Šutvić

Dok svi gledaju u starije, ovaj klinac pravi čuda!

 tenis karlos alkaraz u polufinalu turnira u beču Izvor: Profimedia

"Velika trojka" se raspala pošto godine i povrede stižu Rafaela Nadala i Rodžera Federera, pa tako samo Novak Đoković ostaje na vrhu. 

Ipak još uvijek se čeka da neko novi dođe do vrha ATP liste, a po svoj prilici Danil Medvedev to neće uspjeti ove sezone. 

Možda će vas zanimati

Ipak pored Cicipasa, Zvereva i Medvedeva još nekoliko mladih tenisera najavljuje da bi moglo da preuzme sam teniski vrh u narednim godinama, a jedan od njih je Karlos Alkaraz. 

On je sada stigao do polufinala turnira u Beču pošto je savladao Matea Beretinija u dramatičnom četvrtfinalu 6:1, 6:7, 7:6. 

Sezonu je počeo kao potpuno nepoznati klinac i na ATP 250 turniru u Melburnu je stigao do trećeg kola, pobijedivši tada 14. na svijetu Davida Gofana. Potom je prošao kvalifikacije na Australijan openu i dobio prvo kolo da bi nakon serije poraza u Marbelji ponovo zasijao. 

Savladao je srpskog tenisera Nikolu Milojevića na startu i povratio samopouzdanje, a onda preko Felisijana Lopeza i Kaspera Ruda stigao do polufinala. U Eštorilu je bio solidan, a onda su Španci u drugom kolu Madrida videli sudar Rafaela Nadala i "novog Nadala". Iako ga tako zovu u domovini, on se ipak sa tim ne slaže.

''Ne kopiram stil nijednog tenisera, ali ako moram nekoga da izdvojim, to je Federer. Obojica smo stalno agresivni, na forhendu i bekhendu. Moram da popravim servis, ali mislim da je moja igra slična njegovoj'', rekao je Karlos Alkaraz. 

Na Rolan Garosu je opet morao u kvalifikacije, prošao ih je i došao do trećeg kola, a svoj prvi veliki turnir osvojio je u Umagu, gdje je na putu ka trofeju savladao Krajinovića, Ramos-Vinjolasa i Gaskea. 

Prvi grend slem na kome nije morao da igra kvalifikacije bio je Vimbldon ali je tu odmah naletio na Danila Medvedeva, a onda je na US Openu bio hit! Postao je najmlađi četvrtfinalista ovog turnira ikada, a onda je nažalost morao da odustane zbog povrede.

Sada poslije poraza u prvom kolu Indijan Velsa juri titulu u Beču i najavljuje da bi naredne godine mogao i mnogo više!

Sa polufinalom Beča siguran je na 35. mjestu ATP liste u ponedjeljak, a od mladih nada od njega su ove sezone samo bolji tri godine stariji Feliks Ože-Aljasim i dvije godine stariji Janik Siner. 

A ako u narednom meču savlada Aleksandra Zvereva, mogao bi da najavi da naredni najbolji igrač svijeta neće biti Medvedev, Zverev, Cicipas ili Tim, nego baš on.  

Pročitajte i ovo:

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC