• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Novakov cilj je trofej za Srbiju - prvo mjesto, pa Dejvis kup: Dva mjeseca odmarao i napravio veliki plan!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Najbolji teniser svijeta želi da obori rekord koji mu mnogo znači, a zatim da po drugi put osvoji pehar za Srbiju.

 Novakov cilj je trofej za Srbiju - prvo mjesto, pa Dejvis kup: Dva mjeseca odmarao i napravio veliki plan! Izvor: Profimedia

Novak Đoković je stigao u Pariz, fotografisao se i trenirao uz Danila Medvedeva, slikao se sa legendarnim fudbalerom, a prije početka turnira održao i konferenciju za medije. Na njoj je rekao da više neće govoriti o Australijan openu i odlasku u Australiju početkom naredne godine, a bilo je priče i o narednim ciljevima.

Upitan kakvi su mu planovi do kraja sezone, Đoković je potvrdio ono što smo znači - igraće tri turnira, od kojih su dva za ATP bodove, a jedan za Srbiju!

Najbolji teniser na svijetu ima dva cilja do početka 2022. godine!

''Prvo mjesto na kraju godine je moj cilj. Pored toga cilj mi je i Dejvis kup. U dobroj sam poziciji'', zaključio je Đoković.

Ispadanje Danila Medveda sa Indijan Velsa, a zatim i otkazivanje turnira u Moskvi mnogo su značili srpskom tensieru. Sada je gotovo siguran na prvom mjestu ATP liste i na kraju godine, čime bi oborio Samprasov rekord.

Legendarni teniser je šest puta završavao godinu kao najbolji na svijetu, a Novaku 2021. godina može da bude sedma sa tim učinkom.

Priliku za bodove imaće na mastersu u Parizu gdje se trenutno nalazi i nešto kasnije na posljednjem turniru koji se boduje za ATP listu. Završni masters ove sezone igra se u Torinu, a Đoković će protiv najboljih na svijetu imati priliku da popravi rezultat iz prethodne sezone kada je igrao polufinale.

Biće mu to pretposljednji turnir u godini jer se nakon njega okreće nacionalnom timu i Dejvis kupu. Potvrdio je selektoru Viktoru Troickom da će sa reprezentacijom Srbije igrati u Insbruku, a ekipe koje prođu grupnu fazu sele se u Madrid gdje je završnica turnira. Srbija je u grupi sa Austrijom i Njemačkom koje neće računati na prve zvijezde, Dominika Tima i Sašu Zvereva, pa bi ispadanje srpske reprezentacije bilo senzacija.

Đoković će već u Parizu početi da se uigrava za taj turnir, jer sa Filipom Krajinovićem igra i dubl konkurenciju. Prethodni put je u parovima igrao u Tokiju, kada je sa Ninom Stojanović došao do meča za treće mjesto, ali ga nije odigrao zbog iscrpljenosti.

Ovog puta će biti malo više prostora za kalkulisanje, vremenski uslovi će biti lakši, a i Novak ima dobra iskustva iz Dejvis kupa. reprezentacija Srbije osvojila je to takmičenje pobjedom nad Francuskom u Beogradu, a predvođena Đokovićem, Srbija je bila šampion i premijernog izdanja ATP kupa.

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC