• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dok Novak i Medvedev biju bitku, petorica tenisera u klinču u Parizu: Svi hoće kartu koju Đoković već ima!

Autor Dragan Šutvić

Teške bitke biju se u Parizu, nije samo Novak u centru pažnje.

 tenis borba za završni masters u torinu 2021  Izvor: Profimedia

Novak Đoković je počeo svoje takmičenje na Mastersu u Parizu teškom pobjedom nad Martonom Fučovičem. Poslije neizvjesnog meča prošao je u treće kolo gdje će se sastati sa boljim iz duela Adrijana Manarina i Gaela Monfisa. 

Ali iako je borba Srbina i Danila Medvedeva za prvo mjesto na kraju sezone najveća tema u tenisu, sada se baš u Parizu vodi jedna mnogo veća bitka. 

Možda će vas zanimati

Medvedev će zatvoriti dan duelom sa Iljom Ivaškom od 21 čas, prije toga ćemo gledati veliki duel Dušana Lajovića i Aleksa Zvereva od 19:30, ali četiri meča će biti ključna za borbu za odlazak na završni masters. 

Do sada su pored Novaka svoju kartu za posljednji turnir sezone izborili Medvedev, Zverev, Cicipas, Rubljiov i Mateo Beretini, tako da su dva mjesta upražnjena. Konačno je iz prvih osam u ATP trci početkom ovog turnira ispao Rafael Nadal, pa sada nema ni teoretske šanse da zaigra u Torinu. 

Još jedan teniser koji je ispao iz trke je Aslan Karacev koji je izgubio u prvom kolu Pariza, a Kasper Rud je pobjedom u prvom kolu došao na domak najvećeg uspjeha u karijeri. On je sedmi u ATP trci sa 3.185 bodova i sada ga jure četvorica tenisera. 

Janik Siner drži osmo mjesto, posljednje koje vodi u Torino, ali ima paklen posao. On se od 15:30 sastaje sa Karlosom Alkarazom, još jednom mladom zvijezdom i ako ne pobijedi biće u problemu. Sa 3.015 bodova nema veliku zalihu u odnosu na rivale i svaki trijumf mu je bitan. 

Deseti iza Nadala koji je ispao iz trke je Poljak Hurbert Hurkač koji ima na papiru lak posao pošto oko 12:30 treba da igra sa Amerikancem Tomijem Polom. Ukoliko ga pobijedi prestiže Sinera i bar na nekoliko sati će biti osmi. 

Prvi na teren izlazi Kanađanin Feliks Ože-Aljasim koji ima manje od 2.500 bodova i trenutno se jedva drži u trci. Potrebno mu je makar polufinale i lošiji rezultati rivala da ode na završni turnir, ali on se nada. 

Na kraju tu je i britanska senzacija Kameron Nori. On je sjajnim igrama u finišu sezone došao u poziciju da se bori za odlazak u Torino, a protivnik na startu Pariza mu je Rajli Opelka. 

Pročitajte i ovo:

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC