• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Italijan je spasio Đokovićevu karijeru! Čuveni trener otkrio tajnu iz 2005. godine - primijetio je nešto što drugi nisu!

Autor Dragan Šutvić

Poznati italijanski trener Rikardo Pjati je radio sa Novakom Đokovićem prije 16 godina i tada je vidio problem koji niko drugi nije.

 italijan trenirao đokovića i vidio ono što drugi nisu  Izvor: Profimedia

Novak Đoković je po mnogima najbolji teniser svih vremena. Ono što radi djeluje zaista nestvarno.

U Parizu je podigao 37. pehar sa Masters turnira, postavio je rekord tako što je sedmi put u karijeri završio godinu na prvom mjestu, ima 20 grend slem titula i još mnogo nevjerovatnih brojki.

Možda će vas zanimati

Ko zna da li bi išta od ovoga bilo moguće da nije bilo jednog čovkeka - Rikarda Pjatija. Jednog od najboljih trenera u "bijelom sportu".

On je radio sa Novakom u periodu između 2005. i 2006. godine i pomogao mu je dosta na početku karijere. Prisjetio se toga u razgovoru za "MSN".

"Bilo je proljeće 2005. godine. Uživao sam u uspjehu Ivana Ljubičića i želio sam da vidim neke mlade igrače. Prijatelj mi je rekao da ima tu jedan klinac, 250. na svijetu. Gledao sam ga samo jednom u Australiji, kad je ubjedljivo izgubio od Marata Safina (6:0, 6:2, 6:1). To je samo dokaz da ne treba da donosite zaključke prerano", počeo je Pjati.

Ovako je Novak proslavio titulu u Parizu:

Zatim je prepričao jednu situaciju koja je bila možda i prelomna za Novakovu karijeru.

"Radili smo zajedno oko godinu i po dana. Primijetio sam da uvijek čkilji prije nego što udari lopticu. Savjetovao sam njegovu porodicu da ga odvede kod oftalmologa. Ispostavilo se da je imao duplo manju dioptriju od one što su mu dali".

Na direktno pitanje da li žali što nije ostao da sarađuje sa Srbinom, jer bi danas imao 20 osvojenih grend slem titula sa njim kaže:

"Ne. Ne žalim. Njegov otac je od mene zahtijevao potpunu posvećenost, ali ja sam lojalan svojoj djeci i nisam mogao da se odvojim od njih. Tu je bio i još jedan problem. Ljubičić je Hrvat, Đoković je Srbin, situacija na Balkanu nije bila idealna sa te dvije zemlje i eto. Ipak, osvajanje grend slema je i danas san za mene koji dijelim sa Janikom Sinerom i naša potraga za Svetim gralom se nastavlja", završio je Pjati.

Italijan trenutno radi baš sa sunarodnikom Sinerom, jednim od najtalentovanijih mladih tenisera i momkom kom se predviđa blistava budućnost.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC