• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Novaku se dopada Zlatanova filozofija: Đoković se divi prijatelju - Ibra je simbol balkanskog mentaliteta!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Najbolji teniser svijeta stiže u Italiju gdje će napasti još jedan veliki trofej u svojoj karijeri.

 Novak-Djokovic-o-Zlatanu-Ibrahimovicu Izvor: Profimedia

Novak Đoković protekle sedmice potvrdio je još jednom zbog čega ga sve veći broj ljudi smatra najboljim teniserom u istoriji. Osvojio je titulu na mastersu u Parizu iako je prethodno napravio pauzu dugu 50 dana, a sada će biti favorit i na Završnom mastersu.

Taj turnir će se prvi put igrati u Torinu, a Đoković je uoči odlaska u Italiju dao interesantan intervju za "Gazeta delo sport".

Đoković je u tom razgovoru govorio o teškim porazima koje je doživio tokom nevjerovatno uspješne 2021. godine - u polufinalu Olimpijskih igara i finalu US opena.

"Poraz ne doživljavam samo kao razočaravajuću emociju, već i kao priliku za mentalni rast i jačanje karaktera, priliku da se izvučem iz teške situacije kao čovjek i da postanem bolji igrač nego što sam bio. Svakako mi je bilo teško. Naš um ima važnost kakvu imaju fizički i tehnički aspekti igre. Morate da budete u stanju da razumijete kako da upravljate negativnom energijom na najproduktivniji način", poručio je Novak na početku razgovora.

On se osvrnuo na prelazak Završnog mastersa iz Londona u Torino, gdje će pokušati da potvrdi svoju dominaciju na ATP turu.

"Ovo je prilika da se vratim u grad u kojem sam bio samo jednom, sa 15 godina, kada sam igrao juniorski turnir. Pokušaću da uživam što je moguće više. Srećan sam što se ATP finale igra u Italiji, gdje uvijek primjećujem veliku strast prema sportu i imam veoma poseban odnos sa navijačima. Naravno, mogao bih da kažem da sam imao velike uspjehe u Londonu u posljednjih 11 godina, ali je odlično za promociju našeg sporta što finale može da se igra u još jednoj zemlji koja voli tenis", dodao je Đoković.

Najbolji teniser svijeta je govorio i o Zlatanu Ibrahimoviću, fudbaleru Milana koji je ujedno i njegov prijatelj.

"Dopada mi se njegova filozofija, kada kaže 'što sam stariji, to se osjećam mlađe'. On je zaista simbol balkanskog mentaliteta, snage da nikada ne odustanemo i velikog samopouzdanja. U tome se prepoznajem u njemu - ima mentalitet šampiona koji poštuje druge, ali koji na teren ulazi sa sviješću o svojim kvalitetima koji proizlaze iz njegove radne etike", zaključio je Novak Đoković.

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC