• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

I Serena se oglasila o nestaloj teniserki: Optužila vicepremijera Kine za silovanje, sad je NIGDJE nema

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Sve više sportista se uključuje povodom optužbi da je kineska teniserka Peng Šuaj nestala.

 serena vilijams pita gdje je nestala teniserka peng šuaj Izvor: Profimedia

Američka teniserka Serena Vilijams izjavila je da je šokirana situacijom u kojoj se nalazi kineska igračica Peng Šuaj, koja je nestala otkako je početkom oktobra optužila bivšeg zvaničnika za seksualno zlostavljanje.

"Razorena sam i šokirana. Nadam se da je bezbjedna i da će biti pronađena što prije. Ovo se mora istražiti, ne smijemo da ćutimo", napisala je Serena Vilijams na društenim mrežama, uz fotografiju Kineskinje i pitanje: "Gdje je Peng Šuaj?". Upravo se taj haštag raširio i društvenim mrežama.

Kineska teniserka nestala je iz javnosti otkako je optužila bivšeg zamjenika premijera Kine Džana Gaolija za seksualno zlostavljanje.

Ranije danas, predsjednik Ženske teniske asocijacije (WTA) Stiv Sajmon rekao je da sumnja da je Peng Šuaj napisala imejl, koji su u srijedu objavili tamošnji državni mediji.

Tamošnji državni kanal CGTN objavio je prepisku, koju je navodno napisala Peng, na internetu. U poruci napisanoj u prvom licu, Peng piše da nije nestala, već da se "odmarala kod kuće i da je sve u redu", kao i da je optužba za seksualno zlostavljanje lažna.

Peng je na društvenoj mreži Weibo 2. novembra navela da ju je nekadašnji premijer Kine prisiljavao na seks uprkos ponovljenim protivljenjima poslije jednog teniskog meča prije tri godine.

Ona je rekla da je Džanova supruga tada "stražarila ispred vrata".

Peng je navela da je sa nekadašnjim uticajnim članom Komunističke partije jednom imala seksualni odnos prije sedam godina i da je "poslije toga imala osjećanja prema njemu". Peng je dodala da nema dokaze za sve što je napisala.

Njene poruke obrisane su oko pola sata poslije objavljivanja. Naknadni postovi, komentari i ključne riječi kao "tenis" blokirane su sa kineskog interneta, kao i sve vijesti u vezi sa Peng.

Od tada niko nije vidio ni čuo Peng Šuaj.

(BETA)

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC