• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pobijedio Novaka, pa pregazio Medvedeva za trofej: 76 minuta koje Saša Zverev nikad neće zaboraviti!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Njemački teniser zaokružio najbolju godinu u karijeri.

 saša zverev osvojio završni masters u torinu Izvor: Profimedia

Nakon što je u dramatičnom polufinalu pobijedio Novaka Đokovića, Aleksandar Saša Zverev u finalu završnog Mastersa u Torinu savladao je i Danila Medvedeva i podigao prestižni pehar.

Zverev je pobjedu protiv osvajača US opena ostvario ekspresno, za sat i 16 minuta! Konačan rezultat bio je 6:4, 6:4 za trenutno trećeg tenisera svijeta, a protiv branioca titule. Saša je tako drugi put u karijeri osvojio ovaj prestižni pehar, jer je prvi put to uradio 2018.

Možda će vas zanimati

Ovom pobjedom, Zverev je zaokružio spektakularnu godinu, jer je u Japanu minulog ljeta osvojio zlato i na Olimpijskim igrama u Tokiju i samo je još Endi Marej uspio da u jednoj sezoni objedini trijumf na Igrama i na završnom Mastersu. Bila je ovo definitivno godina velikog Sašinog proboja.

Podsjetimo, na Australijan openu Nijemac je stigao do četvrtfinala i u njemu izgubio od Novaka Đokovića, potom je u Akapulku osvojio svoj 14. ATP trofej pobjedom protiv Stefanosa Cicipasa u finalu, a onda je napravio uspjeh i u Madridu, gdje je na putu ka tituli pobijedio Rafaela Nadala, Dominika Tima i Matea Beretinija.

Na drugom grend slemu u sezoni, Rolan Garosu, izgubio je od Stefanosa Cicipasa u polufinalu, dok je potom na Vimbldonu stao u četvrtoj rundi, gdje ga je zaustavio Kanađanin Feliks Ože-Alijasim. Ipak, tada se vratio među Top 5 tenisera na ATP listi i poslije dvije godine i u tom elitnom društvu dočekaće i 2022. godinu.

Sjajni nalet započet tokom ljeta Zverevu je okončao upravo Novak Đoković, pobijedivši ga u polufinalu US Opena u pet setova, čime je okončao niz njemačkog tenisera od čak 16 uzastopnih pobjeda. Ipak, Saša je ostao u sjajnoj formi i to je potvrdio i ovim trijumfom, kojim je nagovijestio da ga čekaju velike stvari i sljedeće sezone.

Novak je bez dileme dobio novi tandem velikih rivala - Sašu Zvereva i Danila Medvedeva.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC