• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Španac koji je probudio srpski rukomet: Pritisak? Zato smo ovdje! Polako sa Hrvatskom i Francuskom, tu je još jedan tim

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Selektor Srbije Toni Đerona najavio je sve što očekuje njegovu ekipu do Evropskog prvenstva u januaru, kao i na kontinentaloj smotri.

 Toni-Djerona-o-Evropskom-prvenstvu-sa-Srbijom Izvor: MN PRESS

Okupljanjem u nedjelju u Sportskom centru Fudbalskog saveza Srbije, rukometna reprezentacija Srbije započela je kratke, intenzivne pripreme za učešće na Evropskom prvenstvu u Mađarskoj i Slovačkoj (od 13. januara).

Izabranici Tonija Đerone igraće u "Grupi smrti" uz Ukrajinu, Hrvatsku i aktuelnog olimpijskog šampiona, Francusku, a odlaska u Segedin na prvi meč srpski tim će se pripremati u Staroj Pazovi, uz kratku turneju u Njemačkoj, gdje će 7. i 9. igrati pripremne mečeve protiv tamošnje reprezentacije.

Selektor Đerona okupljao je ekipu i u novembru, zbog test-meča protiv Slovačke i u tom meču srpski tim je pobijedio 32:21. U razgovoru za sajt Rukometnog saveza Srbije, španski stručnjak počeo je priču o pripremama osvrtom ka toj utakmici. Prije svega, istakao je zadovoljstvo segmentom igre na kojem insistira - odbranom.

"Bio sam veoma zadovoljan poslije uvodnih pet minuta meča, jer smo započeli loše, ali mislim da smo uradili dobar posao, pogotovo u odbrani. Kao što sam i ranije naglašavao, to bi trebalo da bude naša najjača tačka. Primiti 21 gol na meču nije lako danas u međunarodnim utakmicama i zadovoljan sam zbog toga. Imali smo prilike da vidimo i neke nove igrače, što je uvijek dobro i bio je sve u svemu to dobar test. Nažalost, bila je samo jedna utakmica od predviđene dvije, ali zadovoljan sam kako je sve prošlo".

Da li osjeća pritisak uoči Evropskog prvenstva zbog uspješne 2021. godine, u kojoj je u kvalifikacijama pobijeđena Francuska.

"Pritisak postoji, ali zato smo i ovdje. Kada nastupaš za Srbiju i igraš na Evropskom prvenstvu pritisak postoji, ali mislim da smo uradili dobre stvari u prethodnom periodu i imam dosta povjerenja u tim, stručni štab i u igrače i u način na koji su pristupili utakmicama u prethodnoj godini. Sigurno neće biti lako takmičenje, ali kada si na ovom nivou i kada želiš da postigneš nešto, pritisak je uvijek prisutan".

Izvor: MN PRESS

Svakodnevno se prate informacije širom Evrope o tome koliko korona otežava posao selektorima uoči velikog takmičenja. U Francuskoj praktično pola tima ne trenira zbog kovida.

"Trenerima nije lako zbog situacije sa koronom. Možeš da pripremaš nešto i onda jednog dana nisi u mogućnosti da računaš na dva, tri, četiri pet ili šest igrača, kao što je sada situacija kod reprezentacije Francuske", rekao je Đerona.

"Što se Ukrajine tiče, ona sada ima potpuno drugačiji tim, imaju novog trenera, a prijateljske utakmice će igrati tek početkom januara, a u međuvremenu se trudimo da pratimo igrače individualno i da saznamo nešto o njima. Neke stvari će biti jasnije nakon prijateljskih mečeva koje budu igrali u januaru. S obzirom da je to novi tim sa novim trenerom, treba očekivati nešto drugačije i očekujem da će biti težak protivnik. Iako svi pričaju o Hrvatskoj i Francuskoj, imam veliko poštovanje prema Ukrajini i moraćemo da damo sve od sebe da pobijedimo u prvom meču na Evropskom prvenstvu. Veoma je važno da ostvarimo dobar rezultat i dobro počnemo takmičenje".

Selektor je analizrao i Hrvatsku koju vodi novi selektor, Hrvoje Horvat.

"Hrvatska je reprezentacija koja se podmlađuje, ali ima igrače kao što su Cindrić i Duvnjak koji mogu da naprave razliku u bilo kom trenutku. Imaju snažan tim. Sa novim trenerom igraju na malo drugačiji način nego ranije. Ali sigurni smo da ćemo biti spremni i dati sto odsto u ovom derbiju protiv Hrvatske".

Izvor: MARKO METLAS/© MN PRESS, ALL RIGHTS RESERVED

Španski stručnjak ne očekuje iste mečeve protiv Francuske kao u kvalifikacionom dvomeču, u kojem su "orlovi" u jednoj utakmici pobijedili, a u drugoj remizirali protiv "trikolora".

"Siguran sam da će biti potpuno drugačije utakmice nego one koje smo igrali prije godinu dana. Francuska je u međuvremenu osvojila zlatnu medalju na Olimpijskim igrama i imam veliko poštovanje za njih bez obzira u kom će sastavu nastupati. Sigurno će biti težak meč i veoma važan meč, ali razmišljamo korak po korak i prvo smo skoncentrisani na dve prijateljske utakmice protiv Njemačke, ali naravno svi mi radimo na pripremi utakmica za Evropsko prvenstvo", zaključio je selektor Đerona.

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC