• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Počinju 4 skakaonice - ovo se ne propušta: Legendarni šampion podsjetio na staru slavu, ali zna se ko leti najviše!

Autor Dragan Šutvić

Dugo je šampion iz 2015. godine sjedio na klupi za prvoplasirane, ali Japanac je po očekivanjima prvi!

 četiri skakaonice 2021 2022  Izvor: Profimedia

Počela je turneja "Četiri skakaonice" i nakon kvalifikacija u Obestdorfu potvrdilo se ono što se i očekivalo - vjerovatno će ovo biti trka udvoje između Japanca Rjojija Kobajašija i Nijemca Karla Gajgera.

Ali jedan drugi Nijemac je najveći dio kvalifikacija proveo na klupi za prvoplasiranog. Skakao je prvi u kvalifikacijama osvajač Svjetskog kupa iz 2015. godine Severin Frojnd i skoro do samog kraja zadržao se tu. 

Možda će vas zanimati

Skočio je 126 metara i uz sjajan stil došao do 137,6 bodova što mu je na kraju donijelo deveto mjesto u kvalifikacijama, 0,1 bod iza Austrijanca Herla na osmom mjestu. Što se tiče bivših šampiona Kamil Štoh je sa druge strane razočarao i nastavio da ređa očajne rezultate ove sezone pa je na kraju bio tek 37. u kvalifikacijama. 

Ubjedljivo najviše je letio Norvežanin Johan Andre Forfang koji je stigao do 132 metra, ali jednostavno nije imao dovoljno bodova za stil kako bi se održao dugo na prvom mjestu i ostao je iza dva favorita. 

Kobajaši je skakao pretposljednji i vidjelo se u kakvoj je formi. Sa lakoćom je doskočio do 129 metara, dobio sjajne ocjene i odskočio od konkurencije. Poslije njega je na pisti bio Gajger koji je skočio metar i po kraće i ostao skoro pet bodova iza Kobajašija. 

Iako su to samo kvalifikacije jasno je da je Kobajaši favorit i da bolje izgleda u ovom momentu. Ipak, svima je jasno da je on drugi u generalnom poretku samo zato što je propustio dva takmičenja zbog virusa korona.

Što se tiče mogućih izazivača Granerund je bio četvrti, Štefan Kraft sedmi, a Anže Lanišek iz Slovenije je ozbiljno podbacio i bio je tek 15. 

Zvanično prvo takmičenje četiri skakaonice počinje u Oberstdorfu od 16:30 časova. 

Pročitajte i ovo:

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC