• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Novak ima novca, plakala sam kad su me deportovali: Opet se oglasila Čehinja - Vikali mi "obuci se" i "skini se"!

Autor Haris Krhalić

Voračova je poslije "alarmiranja" vlasti u Australiji, kada je Đoković stigao u Melburn, morala da se vrati u domovinu.

 Voračova opisala svoja iskustva sa deportacijom Izvor: Profimedia

Češka teniserka Renata Voračova je poput Novaka Đokovića ušla u Australiju na osnovu "medicinskog izuzeća" koje joj je dodijelio Teniski savez Australije. Voračova je priložila dokaz da je u posljednjih šest mjeseci preležala korona virus i to su je medicinska komisija odobrila, ali kada je Novak stigao u Melburn počeo je njen pakao.

Dobro je poznato šta su australijske vlasti radile Đoković prethodnih sedam dana, a kada su primijetili da je na isti način ušla i Voračova u zemlju - po hitnom postupku su je deportovali.

Možda će vas zanimati

Voračova je već objasnila da je razlika u njenom i slučaju Novaka Đokovića to što su njoj advokati dodijeljeni, dok je srpski teniser angažovao poseban tim stručnjaka koji su "oborili" odluku o njegovom ukidanju vize, pa je tako dobio uslov za ostanak u Australiji.

Za to vrijeme Voračova se nije ni žalila, pa je već kod kuće u Češkoj i neće učestvovati na Australijan openu, ali je i te kako interesantna medijima.

"Moja situacija je drugačija od Novakove, ja nemam njegovo iskustvo. Novak je broj jedan, ima ekonomsku sigurnost... Kada mi je rečeno da je moja viza poništena i kako će biti teško da je dobijem nazad - za mene nije bilo smisla da uopšte ostajem u Australiji. Htjela sam što prije da se vratim kući", rekla je Voračova za češki "Denik".

"Osjećala sam se kao da sam u filmu, bilo je to dugo ispitivanje sa instrukcijama poput 'obuci se' i 'skini se'. Ne mogu više o tome da razmišljam. Plakala sam kad su mi poništili vizu, ništa mi nisu rekli...".

Najgore u cijelom slučaju Renate Voračove je što je u Melburnu provela već nedjelju dana prije nego što je "uhvaćena". Čak je učestvovala na jednom turniru i spremala se za drugi kada je slučaj Novaka Đokovića "alarmirao" organe vlasti kojima planira da naplati maltretiranje.

"Sigurno ću tražiti kompenzaciju od Teniskog saveza Australije, i to ne malu, sigurno stotine hiljada kruna. Sam put me je koštao oko 2,500 evra. Nadam se da će pristati da ih ne bih tužila", poručila je Čehinja.

Voračova dodaje da se ne slaže sa Novakovim stavom o vakcinaciji, ali ga razumije. Poručuje da je i ona bila protiv vakcinacije, ali je shvatila da zbog svih ljudi oko nje - prije svih roditelja - treba da se vakciniše. Čehinja dodaje da čim dobije "zeleno svjetlo" od ljekara da će to i učiniti.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC