• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Novaka opet zatvaraju u imigracioni pritvor? Ovo je procedura ako mu ukinu vizu - "Australija je u teškoj poziciji!"

Autor Dragan Šutvić

Bivši zamjenik sekretara australijskog odeljenja za imigraciju objasnio je kako bi sve u tom slučaju izgledalo, ali je rekao i zbog čega misli da do deportacije Đokovića neće doći.

 đokovića opet zatvaraju u imigracioni pritvor ako mu ukinu vizu  Izvor: Profimedia/Twitter/@rizviabul/Printscreen

Nema kraja novim informacijama iz Australije koje se tiču Novaka Đokovića. Nakon što je objavio saopštenje u kojem je otkrio da je dao jedan intervju znajući da je bio zaražen, australijski mediji tvrde da je time lagao pod zakletvom i da bi mogla da mu prijeti zatvorska kazna.

Iako tako nešto djeluje malo vjerovatno, ministar za imigraciju Aleks Houk sada ima i drugu opciju kako da deportuje Đokovića iz Australije, a stigla je i izjava kako bi izgledao proces ukoliko bi se to dogodilo!

Možda će vas zanimati

Đoković je u srijedu trenirao na "Rod Lejver areni", dok se oglasio i novinar koji ga je intervjuisao dok je bio zaražen u Beogradu prošlog decembra. Sada, poslije svega, stiže i dodatno objašnjenje o tome šta bi Aleks Houk mogao da uradi povodom Đokovića.

On je taj koji ima moć da ga deportuje uprkos pobjedi Srbina na sudu, a bivši zamjenik sekretara australijskog odeljenja za imigraciju Abul Rizvi ocenio je kakvi su naredni koraci o sagi o Đokoviću.

Rizvi je rekao da ako je Novak dao lažne informacije u svojoj izjavi, onda je to dovoljan razlog za Aleksa Houka da mu ukine vizu i deportuje ga. Ipak, on je istakao da vjeruje da će se Houk uzdržati od toga.

"Mislim da vlada vjerovatno nije baš zadovoljna kako se sve to prikazuje u medijima… Pretpostavljam da će njihova želja biti da pokušaju da završe ovo pitanje što je prije moguće", rekao je Rizvi za "ABC Radio Melburn".

On je dodao da ukoliko Houk odluči da ukine vizu, Đokovića će australijska granična policija obavijestiti o namjeri da mu ukinu vizu i ponovo će ga odvesti u imigracioni pritvor.

Novak bi tada imao pravo žalbe na odluku sudu, ali bi to moglo da ga spriječi da igra na Australijan openu, navodi "The Age".

Rizvi je rekao da bi najlakše rešenje bilo da vlada Australije sjedne na razgovor s Đokovićem, da zajedno pronađu rešenje da uvjere zajednicu da on ne predstavlja rizik po javno zdravlje i da mu dozvole da igra na turniru.

"Vlada je između kamena i nakovnja i ili pokušava da zatvori ovo pitanje u roku od dva ili tri dana, ili može da zadrži Đokovića još nedjelju ili dvije", rekao je Rizvi i dodao je da vlada Australije trebalo da pregleda Đokovićevu vizu još u novembru, kada je podnio zahtjev.

Evo kako je izgledao trening Novaka Đokovića na "Rod Lejver areni":

Više vijesti o Novaku Đokoviću

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC