• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Novak je jedini prevario pravila" - Bio uz Đokovića, sada ga napao: Samo je on došao nevakcinisan!

Autor Dragan Šutvić

Najbolji teniser Portugala i trenutno 140. teniser svijeta mora kroz kvalifikacije u glavni žrijeb, a vrijeme u Australiji troši i na komentarisanje Novaka Đokovića.

 portugalski teniser napao đokovića  Izvor: Profimedia

Najbolji teniser svijeta Novak Đoković nastavlja sa pripremama za Australijan open, ali trpi napade sa svih strana uprkos tome što je australijske vlasti pobijedio na sudu. Nakon što su isplivali neki novi detalji zbog kojih mu prijete zatvorom, Đoković se našao na udaru i jednog kolege koji mu je svojevremeno pružao podršku.

U razgovoru za portugalske medije najbolji teniser te zemlje Žoao Sousa, momak koji je svojevremeno želio da pomogne Novakovoj borbi, otkrio je da su teniseri ljuti što je Novak izbjegao pravila!

Možda će vas zanimati

Kako tvrdi Sousa, Đoković je jedini nevakcinisani teniser koji će igrati na turniru, što je loša poruka ostalima.

"Poštujem njegovu borbu za ono u šta vjeruje i imam empatiju za ono što je proživio u Australiji. Ali, mislim da je sebično od njega što je došao u Australiju kao jedini nevakcinisani teniser. Ostalim igračima je teško da prihvate to", rekao je Portugalac.

Iako je ranije istaknuto da je čak 26 tenisera dobilo medicinsko izuzeće kako bi mogli da nastupe na prvom grend slemu sezonu, Portugalac ostaje pri stavu da je samo Đoković zaobišao pravila i "prevario sistem". Takođe, otkrio je da su vakcinu primili i neki teniseri koji su bili protiv toga - samo da bi igrali na turnirima.

"Mnogi teniseri, a ja nisam u toj grupi, nisu željeli da se vakcinišu i bili su prinuđeni na to samo da bi učestvovali na turnirima. On je pronašao način da zaobiđe ta pravila", dodao je Sousa.

Kompletna situacija u Australiji, gde će Đoković šest dana bio u pritvoru, a zatim morao i na sud, ne koristi popularnosti ovog sporta u svetu.

"Đoković ima svoje ideale, ali ovo što se dešava nije dobro za tenis. On je jedini nevakcinisani teniser koji je došao u Australiju da igra. Razumijem njegovu želju da odbrani svoje mišljenje i igra tenis, ali mnogima nije bilo lako. Moramo da se pomirimo sa tim, za sada je važno da su svi zdravi", istakao je 140. teniser svijeta.

Inače, ukoliko je to bitno, Novak Đoković je šest puta u karijeri igrao protiv portugalskog tenisera Žoaa Souse. Njih dvojica su se sastali na US Openu 2013 i 2018, Roland Garosu 2014 i 2017, kao i na Mastersu u Majamiju 2016 i Parizu 2018. Portugalac nije osvojio nijedan set u tih šest mečeva.

Žoao Sousa je najbolji rezultat karijere imao 2016. godine kada je bio 28. teniser svijeta, a navijači ga često miješaju sa Brazilcem koji se veoma slično zove - Žoao Souza!

PROČITAJTE I OVO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC