• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Publika ga neće voljeti, ali će ga teško pobijediti: Legendarni Britanac vjeruje u Novakovu titulu - najveći je favorit!

Autor Dragan Šutvić

Nekada najveća nada Engleza za titulu na Vimbldonu sada vjeruje da Novak Đoković ide ka 10. trofeju u Melburnu.

 tim henman o novaku đokoviću Izvor: Profimedia

Jedan od najboljih tenisera u istoriji Engleske posljednji je u nizu ljudi koji su prokomentarisali situaciju iz Australije - odnosno dešavanja oko Novaka Đokovića i njegovog učešća na prvom grend slemu sezone.

Podsjećamo, Novak je pobedio na sudu u Melburnu, zatim mu je ponovo zaprećeno hapšenjem, pritvorom i deportovanjem, a Tim Henman držao se samo teniskih stvari. On je zaključio da će biti teško pobijediti Novaka Đokovića na Australijan openu.

Možda će vas zanimati

Svjestan je Henman da zbog svega što se desilo publika neće obožavati Đokovića, ali zar je to problem najboljem na svijetu?

"Mislim da neće imati prijateljski doček u Melburnu. Svi znamo kroz šta je narod Australije prošao u posljednjih nekoliko godina, koliko je bilo teško u izolaciji. Ipak, poznajući Đokovićev stav, on uspijeva uprkos takvoj vrsti konfrontacije. S obzirom na njegov učinak u Melburnu, gdje je devet puta osvajao titule, mislim da će biti teško pobijediti ga", najavio je Tim Henman.

Nekadašnji teniser smatra da postoji lista od nekoliko tenisera koji mogu da osvoje trofej, ali je Đoković prvi na njoj i pored svega što mu se desilo!

"I dalje mislim da je Đoković favorit, ali nema sumnje da je ranjiviji zbog svega što se dešava. Medvedev je očigledno drugi favorit. Osvojio je poslednji grend slem, ovi uslovi mu odgovaraju, prošle godine je bio u finalu", zaključio je Henman.

Situacija koja već danima traje u Australiji, po mišljenju Tima Henmana, nikome nije dobro uticala na imidž.

"Ako me pitate da kažem nešto o svemu što se dogodilo, mislim da niko ne izgleda dobro u ovoj priči. Ni Teniski savez Australije, ni država Viktorija, ni Vlada Australije, ali ni sam Đoković. Ovo je moglo i moralo je da se izbegne", rekao je Henman.

Podsjećamo, Australijan open počinje 17. januara i igraće se do kraja mjeseca, a Novak Đoković određen je za prvog nosioca turnira. 

PROČITAJTE I OVO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC