• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Novinari zabrinuti za Novakovo ponašanje - javio se i onaj koji ga mrzi: To što je uradio je zabrinjavajuće!

Autor Haris Krhalić

Najbolji teniser svijeta još nije pobijedio u pravnoj borbi, a mora da razmišlja i o tenisu.

 Novinari kritikuju Đokovića Izvor: Profimedia

Novak Đoković ima ogromnih problema u Australiji, pošto njegova agonija u toj zemlji traje od kako je sleteo u Melburn. Prvo je ispitivan na aerodromu, zatim šest dana proveo u pritvoru, a na kraju mu prijete deportacijom i nakon što ih je pobijedio na sudu.

Od tada su se pojavili neki novi detalji zbog kojih mu prijeti zatvor, poput Đokovićevog putovanja u Španiju, pogrešno popunjenih papira pri ulasku u zemlju ili davanja intervjua nakon što je dobio pozitivan test. Razgovarao je sa francuskim novinarima, držao distancu i masku, ali im ništa nije rekao o tome da je pozitivan.

Možda će vas zanimati

Situacija je zbog toga nešto drugačija nego tokom suđenja, pa ministar Aleks Houk tek treba da donese odluku o deportaciji ili ostanku u zemlji.

Iako je postavljen za prvog nosioca turnira, još nije potpuno sigurno da će Novak igrati prvi grend slem sezone. Njegov otac Srđan je izjavio da će se to sigurno desiti, ali Australijanci ponovo prijete hapšenjem i izolacijom, na koje bi Novak morao da uloži novu žalbu...

To bi mu otežalo učešće na turniru ili ga potpuno izbacilo sa istog, a dok se čeka odluka oglasili su se teniski novinari.

"Informacija da Novak Đoković nije rekao za pozitivan test jednom od naših članova, kao ni ostatku tima 'L'Ekipa' tog dana, veoma je zabrinjavajuća. Kao novinari, posvećujemo mnogo pažnje poštovanju svih mera protiv COVID-19, pa očekujemo da to urade i teniseri. Za kraj, podsjećamo da su novinari moraju da budu vakcinisani kako bi otputovali u Melburn na ovogodišnje izdanje Australijan opena", navodi se u saopštenju.

Njega je potpisao potpredsjednik Svjetskog udruženja teniskih novinara, a prenio je BBC. Jedan dio tog teksta na društvenim mrežama podijelio je Ben Rotenberg, američki novinar koji često ulazi u sukobe sa Novakovim statovima i navijačima najboljeg tenisera svijeta.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC