• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Moramo deportovati Novaka, apsurd je da to ne uradimo!" Novi napad na Đokovića - nije trebalo ni da dobije vizu!

Autor Haris Krhalić

Kolumna u lokalnom mediju žestok je napad na prvog tenisera svijeta.

 Novi napad na Đokovića Izvor: Profimedia

Novak Đoković je u glavnom žrijebu  Australijan opena, saznao je da prvo igra protiv srpskog tenisera, ali još ne zna da li će mu biti dozvoljeno da brani titulu. Iako se premijer Australije oglasio, ministar za imigrantska pitanja još nije donio odluku.

To znači da se saga nastavlja, a u Australiji traje kampanja za deportovanje najboljeg tenisera na svijetu.

Možda će vas zanimati

Entoni Galovej je u autorskom tekstu za "Sidnej Morning Herald" dao svoje viđenje stvari i otkrio zašto smatra da Novaka Đokovića treba izbaciti iz zemlje prije nego što turnir počne.

Takođe, on je istakao da srpski teniser nije trebalo ni da bude pušten u Australiju, ali kada se to već desilo - grešku treba ispraviti.

Novak je jutros trenirao u Melburnu:

Po njegovim riječima, vlasti Australije krive su za mnogobrojne propuste.

"Morisonova vlada zaslužuje mnogo kritika zbog onoga što je bio nepotrebno neuredan i dugotrajan proces, a poslanici su sada sve više frustrirani u vrijeme koje je potrebno ministru za imigraciju Aleksu Houku da donese odluku. Ali ministar je u pravu što je sačekao. Ako deportuje Đokovića, glavni način za žalbu biće ako advokati teniske zvijezde dokažu da nije pravilno razmotrio informacije koje je imao. Vlada je sada više od nedjelju dana tvrdila da se nevakcinisana osoba sa prethodnom infekcijom COVID-19 u posljednjih šest mjeseci ne kvalifikuje kao izuzeće za ulazak u Australiju bez karantina", navodi Galovej.

On se tom prilikom prisjeća i slučaja češke teniserke Renate Voračove, koja je preživjela traume - tražili su joj da se skida i deportovali je iz zemlje.

"Češka teniserka Renata Voračova je prošlog vikenda deportovana iz zemlje po ovom osnovu. Stoga bi bilo krajnje apsurdno ostaviti Đokovića da ostane. Odluka da mu ne ukine vizu biće više politička odluka nego presuda da se to učini. To bi bila vlada koja želi da smanji svoje gubitke i nastavi dalje, a ne da sprovodi svoja pravila."

Carinici su napravili grešku na aerodromu, ali autora teksta to ne sprečava da kritikuje Novaka. Prisjetio se i njegovih grešaka, kao i odluke suda koja nije obavezujuća već samo preporuka.

"Njegova priznanja da je učestvovao u intervjuu za medije i fotografisanju svjesno pozitivan na COVID-19, kao i da mu je agent pogrešno popunjavao putne formulare, za mnoge je prelila čašu. Takođe je bilo, barem u početku, nesporazuma o tome šta je sudski spor značio. Nije bilo “presude” ili “odluke” suda - postojali su sudski nalozi sa kojima su se složile obje strane kada je Komonvelt shvatio da je zvaničnik graničnih snaga zabrljao time što Đokoviću nije dao dovoljno vremena da nađe advokata na aerodromu."

Entoni smatra da su greške napravljene nekoliko puta. Po njegovom mišljenju, Novaka je trebalo zaustaviti još dok je aplicirao za vizu, što je bilo prije nekoliko nedjelja.

"Bez sumnje, Morisona i australijske granične snage treba zamjeriti što su srpskoj teniskoj zvezdi dozvolili da ikada uđe u avion. Iako nema osnova da ih se osuđuje zbog Đokovićevog odobrenja vize - odobrenja vize nemaju nikakve veze sa utvrđivanjem statusa vakcine na granici - zvona za uzbunu trebalo je da zazvone prije nekoliko nedjelja da je Đoković želio da dođe. Takođe nikada nisu smjeli da puste još jednog igrača i zvaničnika koji su bili nevakcinisani, što je vjerovatno dalo Tenisu Australiji lažni osećaj sigurnosti koji je svjetski br. 1 bi dobilo zeleno svjetlo."

Za kraj - ima jasnu poruku!

"Nikada mu nije trebalo dozvoliti da uđe, ali to ne znači da mora da ostane", napisao je Galovej koji poziva na deportovanje prvog reketa svijeta.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC