• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

O Novaku Đokoviću oglasio se i Teniski savez Republike Srpske: Najveći poraz koji je sport ikada doživio!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Nema ravnodušnih nakon deportacije najboljeg tenisera svijeta iz Australije.

 saopštenje teniskog saveza republike srpske o novaku đokoviću Izvor: Promo/Teniski savez Republike Srpske

Nakon Milorada Dodika, iz Republike Srpske stiže nova podrška za Novaka Đokovića.

Povodom deportacije svjetskog "broja jedan" iz Australije i svega onoga što se u proteklih desetak dana dešavalo u Melburnu, oglasili su se i iz Teniskog saveza Republike Srpske (TSRS), a njihovo saopštenje prenosimo u cjelosti.

Možda će vas zanimati

"Teniski savez Republike Srpske razočaran je odlukom australijskih vlasti da deportuju Novaka Đokovića iz zemlje i ne dozvole mu učešće na grend slemu na kojem je ispisao istoriju.

Teniski savez Republike Srpske daje punu podršku šampionu Novaku Đokoviću, najboljem svjetskom teniseru, njegovoj porodici i timu.

Razočarani smo odlukom da se najboljem svjetskom teniseru uskrati pravo da se takmiči.

Razočarani smo činjenicom da je narušeno načelo po kojem nije dozvoljeno uplitanje politike u sport i zabrinuti zbog poruke koja je poslata iz Australije svim sportistima svijeta.

Sve što se u prethodnih desetak dana dešavalo u Australiji nanijelo je ogromnu štetu sportu, a nesumnjivo je najviše izgubio sam turnir jer je ostao bez najboljeg igrača u istoriji ovog sporta.

Svim svojim potezima, skromnošću, odmjerenošću, humanošću, Novak je pokazao da je veliki čovjek i sportista. Jedan je od rijetkih koji je uvijek reagovao na sve ljudske nevolje, čak i u Australiji, svesrdno pomagao.

Zbog toga smo još više razočarani interpretacijom australijskih vlasti koje su u obrazloženju presude naglasilili da je Novak 'prijetnja za zdravlje' i da je odluka donesena u 'javnom interesu'.

Novak je uvijek bio veliki džentlmen u tenisu i sportu, najbolji ambasador Srbije i cijelog srpskog naroda u cjelini. Svjesni smo da i on i njegova porodica prolaze teške trenutke i apsolutno saosjećamo sa njima u ovom trenutku. Duboko vjerujemo da će Novak iz svega izaći jači i snažniji.

Novakova deportacija je najveći poraz koji je sport ikada doživio. Svojim držanjem i ponašanjem on se još jednom, na terenu i izvan terena, ponio kao pobjednik", navodi se u saopštenju TSRS, koje je potpisao predsjednik Draško Milinović.

(MONDO/TSRS)

PROČITAJTE I OVO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC